Kiállításmegnyitók a DOKK-ban
A Város Hete 2015 programsorozatának első napján, március 23-án nyitották meg a Majoros János kerámiáiból és „A Pápa Szent földön” című fotósorozatból összeállított kiállítást a Dombóvári Közösségi Házban.
A Majoros János, városunk díszpolgárának alkotásaiból megrendezett kiállítást Katatics Zsuzsanna, „A Pápa Szent földön” című fotósorozatból álló kiállítást Rostás Zoltán nyitotta meg.

A keramikus 1928-ban született Dombóváron. Diplomáját a Magyar Iparművészeti főiskolán szerezte. Munkái az ország több részén megtalálhatók, többek között Budapesten a Kongresszusi Központban, a pécsi Orvostudományi Intézetben, a szegedi Biológiai Intézetben. Majoros János, szintén keramikus feleségével dolgozott együtt egy közös műteremben. Munkásságukat nagyméretű épület-kerámia képek és reliefek alkotják. A Dombóvári Művelődési Házban a keramikusról elnevezett terem főfalát díszíti az általa készített mázas, plasztikus, samott faburkolat. 2007-ben Majoros Jánost Dombóvár díszpolgárává választották, ezen alkalomból városunknak adományozták feleségével életművűk egy részét, amik jelenleg a Városházát díszítik. A március 23-ai kiállításon ezeket az alkotásokat tekinthették meg az érdeklődők.

Ferenc pápa Szentföldön tett látogatásának célja az volt, hogy békéért imádkozzon a Közel-Keleten, hogy vigaszt vigyen a Szentföldre, és, hogy segítsen a keresztényeknek a béke megteremtésében. A látogatásának fő állomásai Jordániában Amman és Betánia, Palesztinában Betlehem, majd Izraelben Jeruzsálem.
2015 MÁR 27 15:22:42/