Kohner János és a Konrádó Pizzéria érdemelte ki az elismerést
Az idei Hamulyák-díjak elnyerésére meghirdetett pályázaton résztvevőket az október 26-i önkormányzati ülés előtt a Városháza Ujváry-termében jutalmazta Szabó Loránd polgármester.

Az elismerést azoknak adományozhatja a település önkormányzati vezetője, akik lakókörnyezetük magas színvonalú, példaértékű fenntartásával, gondozásával hozzájárulnak a városkép javításához, a környezeti állapot fejlesztéséhez.
Az idei elismerésre hat magánszemélytől és két vállalkozástól érkezett be pályázat. A helyszíneket háromtagú zsűri kereste fel és értékelt azokat. A bírálat során a szakértők figyelembe vették többek között az előkertek virágosítását, a fák és a cserjék állapotát, a gyepfelület minőségét és gyommentességét, valamint a környezet-tudatosságot, mely érinti a locsolóvíz-használatot és a hulladékgazdálkodást egyaránt.
Az egyéni versenyben emléklapot, valamint 5.000 forintos vásárlási utalványt Csizmadiáné Ritter Zsuzsanna, Tongori Attiláné és a tavalyi nyertes Hopp Richárd vehetett át. A harmadik helyezésért járó emléklapot és a 10.000 forintos vásárlási utalványt Téwich Viktor kapta. Másodiknak Kiss Miklósnak és feleségének a portáját rangsorolta a bírálóbizottság, ők emléklapot és 20.000 forintos vásárlási utalványt vihettek haza. A győztes Kohner János a lakóháza falára kitehető „Hamulyák-díjas ingatlan” feliratú zománcozott tábla és a díszoklevél mellé 30.000 forintos vásárlási utalványt érdemelt ki.
A vállalkozások kategóriájában második helyezést ért el a tárgynyereményéről lemondó TAGE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mely előtt a 30.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazott Konrádó Pizzéria végzett.

2018 OKT 30 14:44:49/