Lidl- buszmegálló: a kezdeményezés elérte célját
 Szabó Loránd polgármester a napokban írta alá a kivitelezővel a Lidl melletti buszmegálló építéséről szóló szerződést. Ötszáz aláírással adtak az itt élők nyomatékot a kérésnek, ami teljesülni is fog.
A tavalyi évben körülbelül ötszáz aláírásos kezdeményezés érkezett az önkormányzathoz annak érdekében, hogy az újdombóvári Lidl áruház közelébe is épüljön buszmegálló. A lakosság azzal érvelt, hogy a kórház, valamint a TESCO előtt lévő buszmegálló a nehéz bevásárlószatyrokkal túl messze van. A kezdeményezés elérte célját: október 3-án írta alá Szabó Loránd polgármester Kovács Tiborral, a Kovi 95 Építő Kft. ügyvezetőjével a kivitelezésről szóló megállapodást. A munkák során 62 méter hosszan fedik le az árkot és 36 méteren épül térköves járda. A dombóvári vállalkozás ügyvezetője vállalta, hogy a szerződés aláírásától számított 60 napon belül elkészül a buszmegálló.
 
Az eseményen Szabó Loránd polgármester kiemelte: a város tervei között szerepel egyedi buszmegállók építése, idővel az összeset szeretnék lecserélni és vandálbiztossá tenni. Ez azonban még csak tervezési szakaszban van.


2017 OKT 11 10:30:37/