Magasabb színvonalú fekvőbeteg-ellátás
A dombóvári Szent Lukács Kórház 360 millió forintot fordíthat fejlesztésekre és képzésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az egészségügyi intézményben tartott január 24-i sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztésekre 187 millió forintot, szakmai képzési programokra 121 millió forintot, az egészségügyi ellátórendszer orvostechnikai készültségi szintjének javítására 50 millió forintot nyert el a Szent Lukács Kórház.

- A dombóvári kórház fejlesztése azért fontos, mert az a Tolna megye dombóvári és tamási járásában, valamint a Baranya megye sásdi járásban élő összesen 80.000 ember fekvőbeteg-ellátásáról gondoskodik - emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Kerekes László, a 400 ágyas Szent Lukács Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a pályázati támogatással felújítják két műtőhelyiség klímaberendezéseit és higiéniai eszközöket - plazmás légtisztító, kéztisztító, endoszkópos mosóberendezések - szereznek be, amivel csökkenthető a fertőzések száma. Új, vonalkóddal ellátott karszalagos betegazonosító rendszert vezetnek be, így wifi-hálózat segítségével a betegágy mellett lehet majd betegadatokat megjeleníteni. A fejlesztések között diagnosztikai eszközök beszerzése is szerepel, a szülészeti és az aneszteziológia-intenzív terápiás osztály új ultrahang-készüléket kap.

 


2018 JAN 25 12:58:53/