Másodszor kaptak ki a kosarasok
A Dombóvári KKE csapata a PTE-PEAC együttesét fogadta az NB II-es férfi kosárlabda bajnokság nyugati-csoportjának december 2-i nyolcadik fordulójában. Mindét gárda azonos - 6:1-es - győzelem-vereség mutatóval vágott neki a dél-dunántúli rangadónak

A Szuhay Sportcentrumban a riválisok teljes kerettel tudtak parkettre lépni, ezúttal sérülés, betegség, munkahelyi elfoglaltság, családi program, vagy eltiltás nem sújtotta egyik társaságot sem.
A házigazdák a meccs negyedik percéig vezettek, aztán 7:4-es előnyüket előbb leadták, majd egy nagyon rossz szériába kerülve hibát hibára halmoztak: támadásban eladták a labdákat, kihagyták a ziccerek, saját palánkjuk közelében pedig szellősen fogták ellenfeleiket. A komoly hullámvölgyhöz hozzájárult az is, hogy Szőke Balázs edző tanítványaiból az összecsapás ezen periódusában hiányzott a lelkesedés. Az említettek eredményeként 23:11-es hátrányba kerül az első felvonás végére a DKKE csapata.
A rövid pihenő során a tréner megpróbálta „feltüzelni” kosarasait. A folytatásban magunkra találtak a dombóváriak, akcióik pontosabbá váltak, sikerültek a távoli és a közeli dobásaik egyaránt, a baranyaiakkal szembeni védekezésük is a korábbiaknál hatékonyabbá vált. Néhány hiba ugyan újból becsúszott a játékukba, de Lovas Dávidnak az utolsó másodpercekben eleresztett hármasával a szünetig fel tudtak zárkózni vetélytársuk mögé.
A térfélcserét követően érthetetlen módon elkezdtek erőlködni a hazaiak, akik ritmustalanul támadtak, előkészítetlenül dobtak és ismét védekezésbeli gondjaik akadtak. A pécsi egyetemisták együttese köszönte szépen a „rövidzárlatot” és kihasználta riválisa gyengélkedését. A PTE-PEAC gárdája megint ellépett, már 13 ponttal is vezetett, amikor Tóth Máté villant és két triplájával felcsillant a jelentős különbség csökkentésének a lehetősége. A harmadik tízperc végén 53:46-os vendégelőnyt mutatott az eredményjelző.
A mérkőzés utolsó negyedében a kialakult 8-10 egységnyi különbséget a látogatók végig tartani tudták, a Dombóvári KKE rendkívül gyenge dobószázaléka miatt nem tudott közelebb lopózni és nyílttá tenni a végjátékot.
A PTE-PEAC gárdája megérdemelt győzelemmel utazott haza. A két egymást követő vereség miatt a házigazdáknak el kell gondolkodniuk a folytatásról, mert ahhoz, hogy újból nyerőként hagyhassák el a pályát, az eddigieknél jobban fel kell készülniük, elsősorban fejben, nagyobb koncentrációval és lelkesedéssel szükséges küzdeniük, valamint a taktikai utasításokat sem árt betartaniuk.


NB II-es férfi bajnokság nyugati-csoport 7. forduló - Dombóvár, december 2.


Dombóvári KKE - PTE-PEAC 60:69 (11:23, 24:15, 11:15, 14:16).

Dombóvár: Tóth M. (19), Tamás (17), Pölöske (3), Lovas (7), Kun (6), Murvai (2), Tóth K. (2), Szilágyi (2), Heisz (2). Szente, Szabotin, Banai.

Edző: Szőke Balázs.

2017 DEC 04 12:02:53/