Meghitt hangulatú készülődés a szeretet ünnepére
A Természetesen Dombóvár csapatának és a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően advent első vasárnapján több mint 100 gyermeket jutalmazott meg a Mikulás, majd a kibővített betlehemi szoborkompozíció avatása után az első adventi gyertyalángot is meggyújtották a Hunyadi téri víztoronynál.

A településen már hagyománynak számít az, hogy a város lakói közösen ünneplik az adventi időszak gyertyagyújtásait, csodaszép környezetben és meghitt hangulatban találkozva a régi barátokkal, illetve ismerősökkel hangolódhatnak a szeretet ünnepére. Ezúttal december első vasárnapján a víztorony mellett felállított sátorban tartott Mikulásváró-program alkalmával csendültek fel a tél örömeiről - többek között a szánkózásról és a hógolyózásról - szóló dallamok. A Juhász Katalin előadóművésszel való közös éneklés végére a Mikulás is megérkezett egy hatalmas puttonnyal a hátán. Több mint 100 kisgyerek számára hozott ajándékot. A kicsinyek izgatottan bontották ki a csomagokat, amelyek sok-sok csokit és gyümölcsöt rejtettek a Természetesen Dombóvár csapata, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából.

A nagy izgalmak után a meghittség vette át a szerepet a rendezvényen, ahol Szabó Loránd polgármester köszöntötte a betlehemi kompozíció avatására érkezőket. A Cegléd Pro Urbe-díjával, Jászdózsa díszpolgári címével és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett helyi keramikus-szobrászművész, Varga Gábor idén három új jelenettel bővítette a városi betlehemet. Az évről évre gyarapodó alkotás az angyali érintéstől egészen Jézus születéséig foglalja magába a bibliai történetet. Ezzel vált a világon egyedülállóvá a szoborkompozíció, hiszen nincs még egy olyan alkotás, mely a Szentföldön 2017 évvel ezelőtt történtek egészét egyben mutatná be. A víztorony lábát körülölelő alkotás 101 pirogránitból készített figurából áll. Az immár nyolc részből álló jelenetsor történelmi vonatkozásáról Mészárosné Fodor Klára beszélt a jelenlévőknek, akik aztán megtekintették a kivilágított szoborkompozíciót.

Az avatás után Sipos Előd Zoltán református lelkész mondott rövid ünnepi beszédet, majd Berta János önkormányzati képviselő gyújtotta meg egy magas létrára mászva az első adventi gyertyát.


2017 DEC 05 12:02:01/