Mégis nyert Dombóvár: 100 millió forint a vállalkozásoknak
A dombóvári polgármester szerint bár a fideszes vezetésű Tolna Megyei Önkormányzat mindent megtett a kudarcért, végül mégis csak jut 100 millió forint a helyi vállalkozásoknak a foglalkoztatási paktum keretében.

- Fehérvári Tamás és Kerecsényi Márton sötét terve megbukott, az egyik EU-s pályázatnál sikerült elérnünk, hogy mégis megkapja városunk a támogatást - ezt Dombóvár polgármestere jelentette be Facebook-oldalán.

Szabó Loránd szerint a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, Fehérvári Tamás az említett testület képviselőjeként tevékenykedő Kerecsényi Mártonnal együtt kivette a részét abból, hogy Dombóvár alig nyerjen az Európai Unió különböző pályázatain. Van olyan Tolna megyei város, ahol tizenháromszor annyi az egy főre jutó elnyert területfejlesztési forrás, mint Dombóváron.

Gödör a lyukban, hogy sokáig úgy nézett ki: Dombóvár hiába nyert el Tamásival közösen 250 millió forintot egy foglalkoztatási paktumra. Szabó Loránd korábban elmondta, hogy az országban sehol máshol nincs olyan feltétele az ilyen foglalkoztatási paktumban való részvételnek, mint Tolna megyében. Itt csak azok a települések vehetnek részt a foglalkoztatást fejlesztő projektben, amelyek a TOP 1-es tengelyben, valamilyen gazdaságfejlesztést célzó pályázatban is érintettek. Ám, ahogy az már ismert, Dombóvár ilyen pályázaton nem nyert, így pedig másfél évig úgy tűnt, hogy a város jelenléte a projektben felesleges, az itteni vállalkozások kimaradnak a foglalkoztatás-bővítésre fordítható EU-s segítségből. A polgármester szerint a kitétel ötletgazdája Naszvadi Balázs, Fehérvári Tamás jobbkeze, egyben a dombóvári önkormányzati vezető régi ellenlábasa.

Szabó Loránd a Facebookon arról írt: másfél éve szajkózta számos fórumhoz fordulva, hogy buta és felesleges a szabály, amelyet Tolna megyében kitaláltak, ez a munka mostanra beérett, ugyanis az irányító hatóság kimondta, hogy a forrás felhasználható.

Ez Dombóváron közel 100 millió forintot jelent. A polgármester elmondta, ha egy helybeli cég szeretne felvenni új dolgozókat, vagy a munkaügyi központ segítségével átképeztet embereket, akkor ebből a forrásból három hónapon át foglalkoztatási támogatást kap, azaz fizetik helyette a bért, az adót és a járulékokat.

- Másfél év elment a totojázásra, mindenki arra várt, hogy mi lesz, már majdnem lemondtunk róla, de megérte a várakozás - mondta Szabó Loránd. - Ezzel a kicsinyes politikai bosszúval már végképp nem a városvezetést, hanem a helyi vállalkozásokat próbálták meg megfojtani.


2017 DEC 04 12:15:45/