Megoldva a vízelvezetési és a parkolási problémák
A városkép folyamatos javítását tűzte ki egyik céljául a település 2014-ben megválasztott képviselő-testületének vezetése, amit azóta lehetőségeihez mérten meg is valósít. Most a Teleki utca eleje szépült meg egy több mint 5 millió forintos önkormányzati beruházás jóvoltából.

A Teleki utca 1-3. szám alatti társasháznak a 611-es út felé eső járdaszakaszán eddig nem volt megoldva a vízelvezetés, nagy esőzések idején a területen jókora pocsolya keletkezett, mely nehezítette a gyalogosok közlekedését. Az önkormányzati beruházásnak köszönhetően ez a probléma most megoldódott


A kivitelezést közbeszerzésen elnyerő tamási Topa és Társa Építési Kft. szakemberei a csapadékvíz elvezetését szolgáló régi betonfolyókát elbontották és a helyére újat építettek, a járda összetöredezett részeit felújították, az útpadka melletti területet füvesítették és sövényt is telepítettek.


Az utóbbiakra azért volt szükség, mert a Teleki utca 1-3. szám alatti társasház lakói már régóta nehezményezték azt, hogy az ingatlan előtti részt járműparkolóként használták a sofőrök, akik hajnalonta a személy- és teherautók motorjainak elindításával megzavarták a békésen alvó környékbeliek nyugalmát. A pihenésükben akadályozottak aláírásgyűjtéssel is kifejezték elégedetlenségüket, az íveket a város vezetőségének adták át.


Szabó Loránd polgármester a több mint 5 millió forintba kerülő beruházás átadásán arról beszélt, hogy a település lakóinak jogos igényeit próbálják maximálisan figyelembe venni az önkormányzati fejlesztések során. Ez történt ebben az esetben is, aminek köszönhetően a belváros újabb része szépült meg.

Egy másik vállalkozóval az önkormányzat elvégeztette a Teleki utca 1-3. szám alatti társasház udvarán megsüllyedt útszakasz javítását. 


A képviselőtestület szorgalmazza azt is, hogy megfelelő számú várakozóhely álljon a járművek rendelkezésére, ezért a parkolók területén álló kukákat máshova telepítteti át. Szilárd burkolattal ellátott szigetek kerülnek kialakításra a hulladékgyűjtő edényzet számára. Ezen munkálatok történnek most a Teleki utca 1-3. szám alatti társasház belső udvarán.

2017 NOV 06 10:40:15/