Mindenkinek kötelező volt a váltócipő
A Dombóvári KKE trénerei december 7-én Városi Kosárlabda Jamboreet szerveztek a Szuhay Sportcentrumba, ahova elsősorban a világszerte népszerű sportág iránt érdeklődő óvodások voltak hivatalosak.

A klub az előző évek hagyományait folytatva az öt helybeli gyermekintézménybe járó, sportolni szerető lányokat és fiúkat invitálta a programra. A kicsik előbb egy akadálypályán bizonyíthatták gyorsaságukat és ügyességüket, majd kosárra dobhattak, azt követően megmérkőzhettek az NB II-es férfi csapattal, végül pedig a nagyok szereléseit - mezeit és nadrágjait - próbálhatták fel nem kis derültség közepette.

Ezúttal a csarnokba lépők mindegyikének kötelező volt a váltócipő, ugyanis a DKKE edzői a gyerekeket elkísérő testvéreket, szülőket és nagyszülőket is parkettre szólították, így ők sem unatkoztak, valamennyien kipróbálhatták a különböző feladatokat. Ott voltak azok az óvónők is, akik lelkesen és egyre szakszerűbben ismertetik meg intézményeikben a világszerte népszerű sportággal a picikkel.  

A mintegy 250 résztvevő mindegyike remekül érezte magát a rendezvényen, aminek a végén a szervezők ajándékot adtak a kosaras-palántáknak és megvendégelték őket pogácsával, süteménnyel és üdítővel.

A Városi Kosárlabda Jamboree újból remekül szolgálta azt, hogy a gyerekek igényeljék a rendszeres mozgást és felfedezzék a sportolás egészségre gyakorolt jó hatását. A rendezőknek a legjobb érzést az adta, hogy rengeteg kis szempár lelkes csillogásában fedezték fel a kosárlabdázás szeretetét.


2017 DEC 13 09:49:02/