Mindkét félnek előnyös az együttműködés
Az EFOP 1.1.1. projekt keretében a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szervezte a dombóvári térségben élő megváltozott munkaképességűeknek és az őket alkalmazni szándékozó foglalkoztatóknak azt a közös állásbörzéjét, amit február 13-án a Hotel Dombóvár különtermében bonyolítottak le.

Tolna megyében az elmúlt két hónapban több mint száz cég vezetőjét kereste fel a civil szervezet képviselője azzal a céllal, hogy érzékenyítse őket a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt. Közülük mintegy huszan jöttek el a rendezvényre és 15 más vállalkozás is elküldte az álláskínálatát. A Dombóváron működő EFOP-iroda több mint 100 helyi és környékbeli megváltozott munkaképességű embert hívott meg az állásbörzére, akik közül hatvanan voltak jelen.
- Három dolog miatt előnyös a cégek számára, hogy megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak - emelte ki Vida Péter, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület munkatársa. - A megváltozott munkaképességűek tevékenységük során képesek értéket teremteni és a mai munkaerőhiányos helyzetben ezt az erőforrást sem hagyhatják figyelmen kívül a vállalkozások. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az EFOP 1.1.1 projektbe bekapcsolódó foglalkoztatók 100%-os munkabér- és járuléktámogatáshoz juthatnak. A 25 főnél több alkalmazottal működő cégeknek a megváltozott munkaképességű napi négy órában történő foglalkoztatás esetén nem kell megfizetniük a 20 főnként megállapított rehabilitációs járulékot, aminek az összege 1.242.000 forint.
- Programunkba Tolna megyében összesen 500 embert kívánunk bevonni - emelte ki megnyitójában dr. Ganczer Tamás, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság EFOP 1.1.1 projektjének Tolna megyei koordinátora. - Most még 280 munkavállaló foglalkoztatáshoz tudunk munkabér- és járuléktámogatást adni. Örömömre szolgál az, hogy az állásbörzén sok dolgozni szándékozó megváltozott munkaképességű és foglalkoztató talált egymásra.

2018 FEB 15 12:57:35/