Mit tettek tavaly a városért a képviselők?
Sorozatunk első részében Molnár Tündének, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének a beszámolóját tesszük közzé.

Molnár Tünde elsőként azzal dicsekedett el, hogy 2017-ben a Belvárosi Általános Iskola igen aktív diákjaival közösen megnyerte a Dombóváron már hagyományos „Kihívás Napját”. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a legsportosabb-legaktívabb választókörzet félmillió forintot költhet egy meghatározott közösségi célra. A győztes az oktatási intézmény épülete előtti terület parkosítását szorgalmazta. A munkák jelentős része tavaly elkészült, a szépítést befejezni tavasszal fogják.
Megújult a Dombó Pál utca és a Tinódi Ház közötti terület, itt létesült a „Hét kontinens parkja”, a Teleki utca 1-3. szám alatti társasház udvarában pedig egy teljesen új játszótér született. A művelődési központ és könyvtár ingatlana mellett a reformáció 500 évének tiszteletére emlékkövet emeltek, ezt a város ajándékozta a református egyháznak, az alkotás a közterületet díszíti.
- Szebb és rendezettebb lett a belváros 2017-ben - emelte ki Molnár Tünde. - Elkészült a Teleki utca 1-3. számú társasház előtt a csapadékvíz-elvezetés és ezzel együtt a járda, az itt lakók régi gondja oldódott meg. Sokat javult a parkolási rend, miután a Tinódi Ház mögötti részen felfestették a várakozóhelyeket. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy az ő körzetében indult tavaly az a törekvés, hogy a hulladékgyűjtő konténerek ne a parkolók helyét foglalják el, ez a munka idén a város többi részén is folytatódik. Ha pedig már rend, akkor a mintegy 40 darabból álló, folyamatosan bővülő térfigyelő kamerarendszer elemeinek mintegy fele ezen a településrészen található.
A Tinódi Ház és környéke is szépült az elmúlt évben. Teljes felújításon esett át Samu Géza 1979-ben készített szobra, a „Pogány mitológia”. A művelődési központ belső tartalma is nagyot lépett előre, hiszen tavaly egy galériát és egy ifjúsági klubot is kialakítottak az épületben. A legnagyobb vívmány azonban az, hogy az elavult és veszélyessé vált színpad helyét egy teljesen új váltotta fel.
Molnár Tünde arról is beszélt, hogy a 2018-as tervek között jelentős járdafelújítások szerepelnek, de megkezdik az előkészületeket a Tinódi Ház előtti tér igazi „zöld belvárossá” való átváltoztatásához is.

2018 MÁR 06 13:49:25/