Mit tettek tavaly a városért a képviselők?
Sorozatunk második részében Simon Istvánnak, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének a beszámolóját tesszük közzé.

- Elsősorban a Zöldfa utcában folytak munkálatok - mondta Simon István. - Az itteni garázsok előtti füves terület szélén szegélyköveket helyeztek el, így az autók nem állnak többet a füves területre. Az utca páros oldalának burkolatjavítását is tervezték, erre várhatóan idén kerítenek sort. 2018-ban a Rákóczi utca járdafelújítását kezdi meg az önkormányzat.
Az önkormányzati képviselő szólt arról is, hogy a Zrínyi utcai óvodában felújították a kerítést és hogy, a meleg időben is élvezhessék a kicsik a szabad levegőt, a teraszok fölé napernyőket szereltek fel, valamint kicserélték a két tetőtéri ablakot is. Bár a „pálmát” az 1. számú választókörzet vitte el, Simon István elismerően szólt az ovisok teljesítményéről, amelyet az idei Kihívás Napján nyújtottak.
Mint volt rendőrhöz, közel áll hozzá a közlekedés témaköre, az ezzel kapcsolatos ügyeket többször szakmai véleményével mozdította elő. Kiemelten foglakozik a városvezetés a biciklis közlekedéssel és Simon István körzetében is több utcában igyekeztek a forgalommal szembe vezetett kerékpársávval biztonságosabbá tenni a kétkerekűekkel való haladást. Szakmájából adódóan kiemelt figyelemmel kísérte az önkormányzati képviselő a térfigyelő kamerarendszer bővülését is.
Simon István rendszeres látogatója az Arany Sziget Idősek Otthonának, párjával gyakran felkeresik az egyik idős lakót, így belelát a szociális intézmény mindennapos életébe, annak örömeibe és gondjaiba is.


2018 MÁR 07 12:15:32/