Mit tettek tavaly a városért a képviselők?
Sorozatunk harmadik részében Szatmáry Gyulának, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének a beszámolóját tesszük közzé.

- A körzetem legnagyszabásúbb folyamatban lévő projektje vitán felül a Kakasdomb-Erzsébet utcai szegregátum felszámolása - mondta Szatmáry Gyula, a körzet önkormányzati képviselője. - Az Európai Unió közel 350 millió forintos támogatásával megvalósuló program magában foglal képzést, foglalkoztatást, közösségi programokat, az Arany Sziget Idősek Otthona előtti terület megújítását, házak lebontását és 10 lakás komfortfokozatának emelését. A projektre 2017-ben elnyertük a forrást, jelenleg a tervezés folyik.
Az önkormányzati képviselő elmondta még, hogy elköltöztetik a népkonyhát is, a helyén közösségi tér lesz. A nappali melegedőt a Szabadság utca 8. alatti ingatlanban alakítják ki egy volt Esterházy uradalmi épületben, így a történelmi belvárosi rész tovább szépül. Ez a projekt is tervezés alatt áll.
Szatmáry Gyula szerint országos figyelemre tarthat számot, hogy teljes lett az  adventi szoborcsoport, amely az adventi és karácsonyi ünnepi időszakban a Hunyadi téri víztorony tövében kap helyet.
- A „Forrás” című szoborral együtt itt igazi közösségi tér alakult ki, amely minden korosztály számára tartogat valamit – emelte ki az önkormányzati képviselő. - Volt már itt zenés rendezvény, interaktív kiállítás, adventi kézműves vásár, mikulás- és karácsonyi ünnepség is.
A körzet lakóinak a mindennapokban segít, hogy megtörtént a Szent Gellért utca megnyitása, amely így már teljes hosszában átjárható, ráadásul új parkolók is kaptak itt helyet. Szintén kész a Hunyadi tér nyugati oldalán lévő sétány burkolatcseréje. Az infrastrukturális beruházások közül a Petőfi utca ivóvíz- és csapadékvíz-rendszerének rekonstrukciója volt a legjelentősebb vívmány 2017-ben, ezzel együtt járt az út teljes burkolatcseréje is.
Az egész várost érinti és érdekli a piac ügye. A korábbi termelői piac a Petőfi utcában bezárt, az új tervezése tavaly indult, a mostani állás szerint a volt zeneiskola mögött kap helyet az „agóra”. Addig is a körzetben tavaly létrehozott Start Plázába látogathatnak el a dombóváriak a környéken termelt zöldségekért, gyümölcsökért és biokészítményekért. A Természetesen Dombóvár csapatától itt beszerzési áron almát, paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát, káposztát, vagy hagymát kaphattak ingyen a település lakói a „zöldég-gyümölcs lottó” jóvoltából.
A belváros szűken vett része az Esterházy park - azaz a Városháza, a Helytörténeti Gyűjtemény és a volt zeneiskola környéke folyamatosan szépül.
Szatmáry Gyula tagja a vízmű felügyelőbizottságának, márpedig a cég tevékenyégének korrekt lezárása nem kevés munkát igényel a képviselőtől. Szociális érzékenységéről pedig nem csak a rendszeres fogadóórái tanúskodnak, hanem szociális bizottsági tagsága is, az önkormányzat előtt a legapróbb lakossági kéréseket is képviselte.

2018 MÁR 08 12:43:15/