Mit tettek tavaly a városért a képviselők?
Sorozatunk negyedik részében Tóth Gyulának, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének a beszámolóját tesszük közzé.

- A választókörzetemben élő állampolgárok minden gondját, kérését továbbítottam a város önkormányzata felé - mondta Tóth Gyula. - Ezek többségét teljesítette is a településvezetés. Várni kell még a Dália utca eleje és a Fekete István köz csapadékvíz-elvezetésére, de folytatódik a járdaátépítés és az utak rendbetétele.
A képviselő elmondta, hogy 2017. augusztus 20-án felavatták Kertvárosban a Szent László-parkot. A tüskei városrészben padot helyeztek el a buszváróban, megoldották az akadálymentes áthaladást a 61-es számú főút és a Hőgyész felé vezető út kereszteződésében. A 61-es számú főút zaj- és rezgésmentesítésének előkészítésén ugyan még dolgoznak a szakemberek, de első körben már megtörtént a zaj- és porvédő sövényt telepítése.
Gunarasban évtizedes probléma oldódott meg azzal, hogy a lakossági hulladék összegyűjtése már nem szezonjelleggel, hanem heti rendszerességgel történik, erről tavaly döntött az önkormányzat. Gyakoribbá vált az üdülőterületen a zöldhulladék elszállítása és folytatódott a kerékpárút világításának bővítése is. Részben megoldódott a Liget utca csapadékelvezetése, végleges megoldás a visszamaradt rész aszfaltozásával lehetséges. Óriási jelentőségű volt Gunarasfürdő gyógyhellyé minősítése a településrész és a város egésze szempontjából.
Mászlony korszerű, energiatakarékos közvilágítást kapott. A közigazgatásilag Dombóvárhoz tartozó településrészen a fejlesztési tervek között szerepel a belterületi utak felújítása, a biztonsági kamerarendszer kiépítése és a közösségi ház rendbetétele, amelynek udvarán játszóteret és sportpályát terveznek kialakítani.
- Az épületben közösségépítő programokon vehetnek részt a mászlonyi gyerekek és felnőttek - mondta Tóth Gyula. - Mindez abból a 42,3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból valósulhat meg, amelyet a város önkormányzata nyert el a Széchenyi 2020-pályázaton.

2018 MÁR 09 12:59:04/