Mit tettek tavaly a városért a képviselők?
Sorozatunk hetedik részében Berta Jánosnak, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselőjének a beszámolóját tesszük közzé.

A 7. számú választókörzet Újdombóvár II. világháború előtt megépített területének nagyobbik részén van. Míg a 2015-ös és a 2016-os év a konkrét munkákról, 2017 inkább a tervezésről, valamint az előkészítésről szólt.
Amit fontos kiemelni az az, hogy az Ötvös utcában elkészült a vízvezeték kiváltása, így az ott lakók egészségesebb és tisztább vizet ihatnak. Ezzel együtt elkészült az érintett területen a járda térköves felújítása mintegy 50 méter hosszban.
- A választókörzetemben található a város bölcsődéje, itt nagyot léptünk előre – mondta Berta János. - Elkészült egy új szoba és abban egy új csoport is indult, így összesen már hat csoportban, hetvenkét férőhelyen fogadhat az intézmény kisgyerekeket.
Az újdombóvári városrész legnagyobb gondja továbbra is a járdák nagyon rossz állapota. A szilárd burkolatú gyalogutakat az 1960-as és 1970-es években építették át betonlapokkal. Az azóta eltelt mintegy ötven esztendőben nagyon sokat romlott az állapotuk. A képviselő-testület tavalyi döntése alapján idén mintegy 500 négyzetméternyi járda lesz felújítva az V. és VI. utcában. Ezen kívül a Kórház utcában a Gyár utcától a vasútállomásig elkészül egy teljesen új járda. Erre a beruházás finanszírozására a forrás egy EU-s pályázatból már az önkormányzat rendelkezésére áll. Elvégzik még az újdombóvári óvoda energetikai felújítását és folytatják az elpusztult fák pótlását.
- A választókörzetben rengeteg idős ember él, sokan igen sanyarú körülmények között - emelte ki a képviselő. - Van olyan, akinek nincs tüzelője, nem jut a kevéske nyugdíjából egészséges táplálékra, vagy inkább nem veszi meg a gyógyszerét, hogy fűteni és enni tudjon. Folyamatosan igyekszem őket felkutatni és segíteni. Azonban ez sokszor igen nehéz, mert szégyellik a nyomorúságukat. Ezért arra kérek mindenkit, hogy ha ismerőseik között van rászoruló ember, jelezze nekem, ahogy ez már több esetben meg is történt!
A képviselői munka nemcsak a körzet dolgainak intézéséből áll, nagyon fontos része a testületi munka és a jó döntések megfelelő előkészítése. Gyakoriak a Természetesen Dombóvár frakció összejövetelei, ahol a testületi ülések napirendi pontjait és a város egyéb ügyeit is részletesen megvitatják a képviselők. Egyetértés esetén azokat az önkormányzat, illetve az illetékes tisztviselő elé terjesztik. Berta János tagja annak a gazdasági és pénzügyi bizottságnak is, ahol a határozati javaslatok még egy szűrőn mennek keresztül.

2018 MÁR 14 10:38:41/