Mit tud egy pap a párkapcsolatokról?
Attól függ, ki. Pál Feri atya neves szakember és karizmatikus előadó, „Elégedett férfi-boldog apa” című előadásán fürtökben lógtak a Dombóvári Művelődései Ház dísztermében.

 

 A tiszteletes a modern világ útvesztőiben bolyongó férfiakhoz szólt, rávilágítva korunk sajátos párkapcsolati és gyermeknevelési problémáira. A Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében szeptember 10-én vette kezdetét a „Szülők iskolája” című ingyenes előadássorozat. A szervezet célja iránymutatást nyújtani a harmonikus családi élet megvalósításához, a nő és a férfi sikeres együttműködéséhe.

Az első előadó Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember volt, akit messze megelőzött a híre: előadásán a csilláron is lógtak. Az atya karizmatikus személyiségével, bölcs gondolataival a dombóvári hallgatóságot is magával ragadta. A 21. század alapvető társadalmi problémáit körüljárva világított rá a jelenkori férfi mindennapos küzdelmeire. A jelenlevők részvételével gyakorlatba ültethető útmutatást nyújtott párkapcsolatot, házas életet és gyermeknevelést érintő kérdésekben. Fő mondanivalója, hogy felgyorsult, digitalizált világunk elvárásai ellenére a személyes emberi kapcsolataink ápolása semmiképpen sem elhanyagolható. Feri atya kiemelte az otthonról hozott, gyermekeinknek átadandó minták fontosságát, valamint a férfi fizikális és érzelmi jelenlétének meghatározó szerepét a házasságban és gyermeknevelésben.

Természetesen a hölgyek sem maradnak ki, hozzájuk „Megelégedett társ-boldog anya” című előadásával Komlósi Piroska pszichológus szól szeptember 24-én. 


2015 SZE 15 09:42:08/