Nagyszülők tanulhattak programozni
A Kódolás Hete alkalmából október 10-én egy helybeli informatikus tartott ismeretterjesztő előadást azoknak a mobiltelefont használó nyugdíjasoknak, akik ellátogattak a Földi István Könyvtárba.

A „Programozó nagyszülő” címmel meghirdetett országos program dél-dunántúli régiójának vezető tanára, Nagy Imre az interaktív képzésén a városi bibliotékában összegyűlt nagymamáknak és nagypapáknak egy androidos készülékre telepíthető grafikai alkalmazást mutatott be, azzal is demonstrálva azt, hogy a kódolás kortalan és határtalan. A foglalkozás célja az volt, hogy az algoritmikus gondolkodás fontosságára felhívják az idősebb korosztály tagjainak figyelmét, akiknek az unokái a jövőben nagy valószínűséggel munkájuk során fognak olyan robotokkal találkozni, melyeket programozni szükséges.
A dombóvári informatikus gyermekei és fiatal tanítványai is segítettek abban az új iránt nyitott, vállalkozó szellemű „szépkorú” résztvevőknek, hogy alapszinten elsajátítsák a mobiltelefonra telepített rajzolóprogram használatát.

2018 OKT 16 12:19:52/