Nem egyszerű vonattal eljutni a fővárosba és onnan vissza
A MÁVINFORM tájékoztatása szerint pályafelújítás miatt módosult a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár-Pécs vonalon február 26-tól július 15-ig.
A közlemény szerint jelentős menetrendváltozásra és pótlóbuszos átszállásokra kell számítaniuk az utasoknak az említett vonalon és a csatlakozó vonalakon a következő három és fél hónapban.
A fővárosi Keleti pályaudvar és Pécs között közlekedő InterCity vonatok helyett Kelenföld, valamint Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A buszos pótlással közlekedő InterCity vonatokra díjmentes helyjeggyel pótjegyet ad a vasúttársaság a jelenlegi pót- és helyjegy helyett. Kelenföldön a pótlóbuszok a Budapesti Közlekedési Központ Etele téri megállóhelyén fordulnak. A pótlóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, előzetes helyfoglalás, együttes elhelyezést és kerékpár-szállítást nem tudnak biztosítani.
Budapestről Pécs irányába, valamint Gyékényes felé mindennap délutánonként a Tubes-Somogy InterCity-vel biztosítják a közvetlen eljutást. Ellenkező irányban, Pécs, Gyékényes és a Déli pályaudvar között vasárnap nem közlekedik a - hétfőtől szombatig, reggelenként közvetlen eljutást biztosító - Tubes-Somogy IC.
2018 FEB 26 11:48:56/