Nem lőttek, de nem is kaptak gólt a focisták
Második felkészülési meccsét január 27-én - az elsőhöz hasonlóan - Balatonkilitiben játszotta a Dombóvári FC felnőtt csapata. Ellenfele a Somogy megyei I. osztályú bajnokság ötödik helyén telelő Fonyódi PSE volt.

Kardos Ernő játékos-edző tanítványai a héten is keményen tréningeztek, a hangsúlyt a futómennyiség gyűjtésére, a gyorsaság fokozására és az erő fejlesztésére fektették. A labda a foglalkozásokon kevésszer került elő, így a játékosok a „bőrre kiéhezve” várták a hétvégi meccset.
A DFC gárdája az első félidő elején nagy főlényben focizott. A csatárok és a középpályások sorra szőtték formás támadásaikat, négy góllal kecsegtető helyzetet is kialakítottak, de bevenniük riválisuk kapuját nem sikerült, ugyanis kétszer a kapufa, kétszer pedig az ellenfél hálóőre mentett. A folytatásban alábbhagyott a dombóváriak lendülete, a fonyódiak a korábbiaknál többet birtokolták a labdát és ezáltal kiegyenlítetté vált a küzdelem.
A fordulást követően nem sokat változott a meccs képe, a csata jobbára a két 16-os között zajlott, a „ketrecek” ritkán forogtak veszélyben. A 60. percre kiütközött a fáradtság a dombóvári futballistákon, akik az irányítást továbbra is maguknál tartották, szórványos akcióikból viszont hiányzott az ötletesség, a dinamika és a váratlan ritmusváltás. A kontrákra berendezkedő fonyódiak az utolsó fél órában egyre többször értek fel ellenfelük kapuja elé, mert az egyre inkább „ólomlábakon” mozgó dombóváriak visszarendeződése a kelleténél lassabb és körülményesebb volt. Az összecsapás gólnélküli döntetlennel zárult.

Fonyódi PSE - Dombóvári FC 0:0
Dombóvár: Sztropkó - Baksa (Takács Z.), Varga B., Androsics, Kardos, - Pál  (Gombos), Keczeli (Kierdorf), Kovács A., Bán (Hetesi), Mészáros T. – Jenei


2018 JAN 29 13:09:19/