Okosabbak lehetnek a nagyik
ENagyi címmel indít tanfolyamot az önkormányzat a Tinódi Házban: időseket vezetnek be az ”okoseszközök” világába. Ha elege van abból, hogy csak a fejét kapkodja, amikor az unokák beszélgetnek, ott a helye!
Egyre nagyobb az igény a generációk között tátongó szakadékok áthidalására, az egyik jelentős probléma az idősebbek leszakadása a technika, ezen belül is elsősorban a kommunikáció vívmányainak használatában. Ennek az elvárásnak felel meg az önkormányzat és a Tinódi Ház legújabb kezdeményezése, az eNagyi névre hallgató tanfolyam.

Az okostelefonok egyre szélesebb rétegeknek elérhetők, sokan minden bizonnyal csak azért ódzkodnak tőlük, mert bonyolultnak tűnik a használatuk. Az előremutató kezdeményezés ezt hivatott kiküszöbölni. Amint azt a neve is elárulja, az oktatásra azokat a szépkorúakat várják, akik megunták, hogy értetlenül és kicsit irigykedve hallgatják gyermekeiket és unokáikat, amikor azok a telefonok, tabletek alkalmazásairól beszélgetnek.

A képzést természetesen az idősebbekre szabták, a tanfolyam a telefon bekapcsolásától az alkalmazások telepítésén, funkciók ki- és bekapcsolásán át az ingyenes csevegésig és más, ma még misztikusnak tűnő programok megismertetését öleli fel az eszközök használatát.

A tanfolyam október 25-én 14 órakor indul a Tinódi Házban, ha komoly érdeklődés övezi, akkor pedig folytatása is lehet.


2016 OKT 18 16:41:59/