Okostelefon-képzést kapnak a nyugdíjasok
Az okostelefonok használatát sajátíthatják el mostantól a dombóvári idősek, eNagyi címmel indított ugyanis ingyenes tanfolyamot az önkormányzat. Cél, hogy bevezessék a nyugdíjasokat az ”okoseszközök” világába.

A szervezők szerint a generációk között hatalmas a szakadék, az egyik fő probléma, hogy az elmúlt évek alatt az idősek nem tudtak felzárkózni a technikai fejlődéséhez. Elsősorban a kommunikációs vívmányok használatában, ennek az elvárásnak felel meg az eNagyi-ePapi tanfolyam is, ami kedden kezdődött a Tinódi Házban.


Az első órára 23 szépkorú jelentkezett. Ismerkedtek a telefonok helyes használatával, de a wifi beállításokról és a QR-kódok beolvasásáról is tanulhattak.


Nagy Imre oktató lapunknak elmondta, a fél órás kurzusokkal az a cél, hogy az idősekkel megismertessék a modern világ egyik legnagyobb vívmányát, a telefont és a másik legújabb eszközt a tabletet. Hozzátette, az okostelefonok egyre szélesebb rétegeknek elérhetők, sokan azért is nem akarják megtanulni a használatát, mert elsőre bonyolultnak tűnik.


2016 OKT 26 16:28:22/