Önkormányzatok Napja Dombóváron
A Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából tartott ünnepségen tüntették ki, illetve emlékeztek meg a dombóvári városházán azokról, akik aktívan vettek részt az önkormányzati munkában a rendszerváltás utáni időszakban. 

 

Negyedévszázados fennállását ünnepelte a magyar önkormányzati rendszer szeptember 30-án.

Ebből az alkalomból a dombóvári városházán tartott ünnepségre hivatalosak voltak az elmúlt huszonöt év polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői és aljegyzői tisztségét betöltők és az önkormányzati képviselők.  


Dr Letenyei Róbert jegyző az önkormányzat rendszerének változásáról és annak teendőiről beszélt. Míg jegyző úr szakmai oldalról közelítette meg a témát, Szabó Loránd polgármester e munkának az emberi oldalát helyezte előtérbe. Elmondta, hogy a választott tisztségviselőkre sok esetben más szemmel néznek, pedig a polgármester, a képviselő, a jegyző is ember. S ezt bizonyítandó, néhány olyan történet tréfás anekdotát mondott el, ami a képviselőktől, bizottsági tagoktól hangzott el.


Az ünnepségen a volt és jelenlegi képviselők áldozatos munkájukért és a köz szolgálatáért díszoklevelet vettek át. Az elmúlt 25 év 64 képviselőjéből 31-en személyesen vették át az elismerést.

A képviselők mellett a hivatal három legrégebbi dolgozóját külön, ajándék és virágcsokor kíséretében köszöntötték.

A rendezvényen az elhunyt képviselőkről, valamint a város egykori jegyzőjéről gyertyagyújtással emlékeztek meg.

 

 


2015 OKT 02 10:23:11/