Ördögi, gyilkos, misztikus évad jön a Tinódi Házban
Új kínálattal nyit az új kávézó, leperegnek az utolsó szabad- téri filmkockák, Ördög Nóra tudja, Trotter nyomozó kideríti, Nostradamus megjósolja, Székhelyi József és Rákász Gergely meg eljátssza – kezdődik az őszi-téli kulturális évad a Tinódi Házban, és igazán ütősnek ígérkezik.
Szeptember 16-án lesz az utolsó szabadtéri filmvetítés a Tinódi Ház melletti füves területen, este nyolctól a Carter edző című film kockái peregnek a ház falán. Ezután a programok beköltöznek a házba és kezdődik az őszi-téli kulturális évad.
Szeptember 21-én Ördög Nóra mutatja be a Pozitív - Tudom, hogy egyszer anya leszek című új könyvét. A művelődési ház a könyvtárral közös rendezvényén a hitről, a reményről és a vágyott anyaságról szóló kötetéről beszél. A belépő 2 ezer forint, Dombóvár kártyával viszont csak 1500 – szóval akár ezért az egyetlen előadásért érdemes kiváltani!
Szeptember 25-én Civil gálát tartanak, 29-én pedig az idősek világnapját ünneplik a Tinódi Házban Tóth Évával és Leblanc Győzővel. Október 5-e a zene világnapja, ennek jegyében Sós Arnold tart hangszerbemutatót. Ugyanezen a napon tartják itt az első bérletes gyermekszínházi előadást – a Fogi Színház a Csengő-bongó királyságot adja elő. 10 és 14 órakor kezdődnek az előadások, az előbbi már telt házas, de a délutáni bemutatóra is már több óvodás- és kisiskoláscsoport vett bérletet, mint az elmúlt évben.
Október 7-én az ismert, dombóvári születésű tetováló- és utcaművész, Virág Kristóf műveiből nyílik kiállítás. Másnap délelőtt 10 és 12 óra között már a jövő Virág Kristófjait várják: kézműves foglalkozás lesz gyerekeknek.
Október 14-én a Veres1Színház érkezik az évad első felnőttszínházas előadásával, Agatha Christie Egérfogó című darabjával. A kétrészes krimi főszereplői Székhelyi József, Dósa Mátyás és Verebes Linda. A jegy ára 2900 forint, erre 10 főtől 10 százalék csoportos kedvezményt nyújt a ház. Az előadásra ezúttal online, a jegy.hu-n keresztül is lehet jegyet vásárolni, és a darab további különlegessége, hogy most először cafeteria-utalványokat is elfogadnak.
Az ősz és a tél további nagy durranásai között lesz november 15-én az Experidance Nostradamus című előadása a Szuhay Sportcentrumban – a Dombóvár kártyások komoly kedvezményre számíthatnak ennél a produkciónál is. November 18-án érkezik a Tinódi Házba az Orfeum Vándorszínpad operettelőadása öt neves énekessel és tánckarral, másnap pedig a ház saját szervezésű Erzsébet bálján szórakozhat a nagyérdemű a Mexx zenekarral.
December 3-án a Grácia hegedűtrió ünnepi előadását, 9-én Tari Annamária népszerű pszichoterapeuta előadóestjét láthatja és hallhatja a közönség. December 10-én a Meglepi színház családi előadása lesz látható, míg december 17-én már a felnőtteknek kedveskedik a Fogi színház „A Balek, avagy a hülyéje” című darabbal, mások mellett Beleznay Endre és Csengeri Attila szereplésével.
Az újévben, január 14-én Rákász Gergely koncertorgonista lép fel a Tinódi Ház nagytermében, ami nagy szó, mert most először választja ezt a helyszínt Dombóváron a templom helyett. A sort a „nagyok” közül január 21-én Tihanyi Tóth Csaba folytatja, aki már másodszor érkezik a városba operettestjével.

2016 SZE 19 11:43:39/