Ötvennél többen jelentkeztek diákmunkára
Az előző évekhez hasonlóan dombóvári fiataloknak az idén is alkalmuk nyílt az önkormányzatnál nyári munkára jelentkezni.

A lehetőséggel több mint ötvenen éltek. A jelentkezők között vegyesen akadtak középiskolás korú fiúk és lányok is. A munkaügyi központ júliusban 18 fő részére tette lehetővé a munkavégzést, a fiatalok 2-án kezdtek. A dolog szépséghibája az, hogy a munkaügyi központ csak 18 főre adott támogatást, illetve az, hogy csak teljes havi foglalkoztatásra lehetett egy-egy fiatalt alkalmazni, tehát aki ennél rövidebb időt töltene itt, vagy több részletben szeretett volna dolgozni, azok nem jöhettek számításba.


A fiatalok napi négy órában dolgoznak, a feladatok elosztása minden reggel megtörténik. A teendők között különböző irodai munkák szerepelnek, de más teendők, például közterületi festés is. A diákok számára ez egy remek kereseti lehetőség, ráadásul némi tapasztalatot is szerezhetnek a munka világában.

A diákmunka augusztusban folytatódik. A munkaügyi központ segítségével a nyár utolsó hónapjában 7 főt tud az önkormányzat diákmunkára felvenni.


2015 JÚL 28 20:53:20/