Pohárral a kézben járták a helybeliek a várost
November 11-én a Szent Márton-napján településünkön minden a kulturált borfogyasztásról szólt. A város önkormányzata a Tinódi Ház Nkft-vel karöltve új programot - Családi Borünnepet - rendezett, mely hatalmas sikert aratott a résztvevők körében.

A rendezvényt a Tinódi Házban a helyi Kertbarát Egyesület elnöke szakmai borkóstolóval nyitotta meg. Kovács János arra hívta fel az érdeklődők figyelmét, hogy a „nedűt” nem lehörpinteni, hanem ízlelgetni kell, így sok mindent meg lehet állapítani belőle, különösen a zamatára, az illatára és a színére szükséges figyelni. A borból egyszerre nem szabad sokat inni, két korty között érdemes csipegetni sajtot, almát, vagy diót, ugyanis ezek az élelmiszerek amellett, hogy serkentik a nyáltermelést, az ízeket is semlegesítik.

Az ismeretterjesztő előadást követően Szabó Loránd köszöntötte az egybegyűlteket, aki aztán ismertette a szabályokat.

- Mindenki nyolc kupont vehet át, amelyeket a standoknál tudnak beváltani egy-egy deciliter borra - emelte ki a polgármester. - Mindegyik kupon más fajta „nedűre” érvényes. Ezzel azt akarjuk elkerülni, hogy bárki mértéktelenül fogyasszon és leragadjon valamelyik kínálónál.

A kóstolónak négy helyszíne volt: a Tinódi Háznál fehér bort, a Városházánál rosé bort, a víztoronynál vörös bort, míg a Német Háznál pezsgőt kínáltak a vincellérek. A rendezvény szervezői természetesen nemcsak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is gondoltak, nekik minden standnál biztosítottak valamilyen programot. A legizgalmasabbnak a víztoronynál lévő Ninja Warrior-játék bizonyult, a fiatalok az egyik kereskedelmi tv-csatornán látható vetélkedő ügyességi feladataihoz hasonlókat próbálhattak ki.

A település lakóinak körében nagy sikert aratott rendezvényt Komonyi Zsuzsi énekes koncertje zárta, aki dalaival igazi bulihangulatot varázsolt a Tinódi Ház előterében remekül szórakozó közönségnek.

2017 NOV 21 13:33:02/