Próbamunkán az új betonelem-gyártó gép
Az önkormányzati tulajdonú, közfoglalkoztatottakat alkalmazó Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. 44 milliós támogatást nyert „Dombóvár dolgozik” programhoz (melynek célja a 11 %-os munkanélküliségi mutató 7%- ra való csökkentése) kapcsolódóan.

Betonelem-gyártásra és járdafelújításra nyújtottak be pályázatot, melynek köszönhetően immár 8000 négyzetméternyi járófelületet felújítására és 27 fő alkalmazására (5 fő a gyártási, 22 fő a lerakási szakaszban) nyílik lehetőség.

A várhatóan 2017. február 28-án záruló munkálatoknak köszönhetően 4000 m2 teljesen új és 4000 m2 régi, de még újrahasznosítható, természetesen megfelelően kezelt, esztétikus járda javítja majd a városképet. A projekthez szükséges új gép eleinte három sablonelemet fog gyártani, azaz járdalapot, közúti és kerti szegélyelemet.


A beruházáshoz szükséges mintegy 800 ezer forint kötelező önerő mellett az önkormányzat olyan további, mondhatni úttörő feladatokat is magára vállalt, mint a járdák ágyazásának költsége, vagy a telephely megfelelő kialakítása.

Az nkft. által üzemeltetett, a közelmúltban kosárlabda sport részére helyszínt biztosító épület eddigi funkciója az ifjúsági sporttelepre kerül áthelyezésre, illetve 8 darab kosárlabda palánkot állítanak majd fel a város különböző pontjain az önkormányzat jóvoltából.


Bár a jelenlegi projekt csak egy évre szól, az nkft. bízik a további pályázatok sikerében és 2017-től térkő, illetve más térburkoló elemek gyártását is tervezik. Céljuk, hogy a megye egyik jelentős ellátói legyenek ebben a szegmensben

2016 MÁJ 05 08:58:36/