Regények a svábságról
A hazai német nemzetiségről és annak történetéről szóló köteteket mutatott be február 28-án a Tinódi Könyvtárban az Imedias Kiadó vezetője.

A nagy érdeklődéssel kísért előadáson Lóczy István a „Sváb örökségünk” és „A svábok az új hazában” című könyveket ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
Az elsőt az az Ella Triebnigg írta, aki ifjúsága legszebb éveit a család Tolna megyei birtokán töltötte. Ott szerzett életre szóló élményeket a „Schwäbische Türkei” német nemzetiségű lakóinak világáról és gondolkodásáról. Az először 1916-ban megjelentetett történet az első világháborút közvetlenül megelőző időszakban, illetve annak kitörésekor játszódik és arról szól, hogy három - a felnőtté válás küszöbén álló - német nemzetiségű fiatal keresi a helyét a szűkebb szülőhazájában.
A második könyv Hans Faul történelmi regénye, mely a német telepesek 18. századi bevándorlásról szól. Azt mutatja be, hogy az ide érkezők minden erejére, hozzáértésére és szorgalmára szükség volt ahhoz, hogy az elvadult, puszta terület új hazájukká, otthonos, gondozott, termékeny vidékké váljon.


2018 MÁR 01 11:11:01/