Rendkívüli faosztás a zimankóban
Február 24-én „vörös kód”-riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a meteorológusok által a következő napokra előrejelzett extrém hideg miatt.

A havazással kísért zimankó be is köszöntött február 26-án. Ám a helyzet nem érte váratlanul a város önkormányzatát.
- A szociális ellátásokról szóló rendeletünkben szerepel az, hogy krízishelyzetben a rászorulóknak soron kívül adunk tűzifát - emelte ki Kiss Béla alpolgármester. - Most a nagy hideg miatt minden jogosult egy köbméternyi mennyiséget kap. Olyan gyors az ügyintézés, hogy a február 26-án és 27-én benyújtott igénylések elbírálását követőn egy nappal már át is vehették az érdekeltek a fűtőanyagot.
A Dombóvár közigazgatási területéhez tartozó puszták lakóit a rendőrök keresték fel és az után érdeklődtek, hogy van-e elegendő tűzifájuk a fűtéshez a családoknak, illetve az egyedül élőknek.
- Ők értesítettek bennünket arról, hogy Mászlonyban és Szarvasdon is bajban van egy-egy család - mondta az önkormányzati vezető. - Nekik már ki is szállította az odaítélt egy-egy köbméternyi fát a feladattal megbízott Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A város területéről is számos jogos igény érkezett, amiket folyamatosan elégítünk ki. Rendelkezésünkre áll még jelentős mennyiségű saját kitermelésű fa, ám a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Irodájának vezetője már arra is gondolt, ha az elfogyna. Ezért árajánlatot kért több tűzifa-kereskedőtől és ha szükség lesz rá, akkor rendelni is fogunk tőlük.

2018 MÁR 01 11:12:00/