Rendkívüli ülés a rendkívüli hőségben
Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület augusztus 2-án, elsősorban fejlesztésekről és ingatlanokról születtek döntések.  Helyi szakmai stáb készíti a helytörténeti gyűjtemény átépítésének és tartalmi megújításának terveit.

Szabó Loránd az ülésen elmondta: az építés viszonylag egyszerű, ám a gyűjteményt illetően a bőség zavarával küzdenek, ebben külső szakértőkre is számítanak. A polgármester leszögezte: a mostani kiállítással nincs semmi baj, de az idő eljárt felette, a múzeumpedagógiában is mindig jönnek új trendek. A város országos pályázaton is indul, ám erről még nem született döntés, a várakozás helyett minél hamarabb elkezdenék a kiállítóhely modernizálását. Az átépítés mintegy 2,2 millió forintba kerül.


Ingatlanokról, közterületekről is döntött rendkívüli ülésén a városi képviselő-testület. Lassan véget ér a nővérszálló köteteket megtöltő története. A Kúria októberben tárgyalja vélhetően utoljára az ingatlan ügyét, a nővérszálló eladásáról így október végén dönthetnek a képviselők. Eladná a város a Berzsenyi utcai volt vízművet is, az ingatlant 78 millió forintos induló licitáron értékesítené.

Az ülésen hozott döntés értelmében újabb Varga Gábor-szobor állhat Dombóváron, a Szent Lászlót ábrázoló alkotás 554.000 forintba kerül.

Parkoló épülhet a Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodája mögött, a város mintegy 1,7 millió forintot szán a célra. Megújulhat a testület döntése értelmében a Hunyadi tér nyugati oldalán lévő sétány, ez közel 1,2 millió forintba kerül. 


2017 AUG 15 15:53:51/