SÜNI, vagyis Szelektív Üzenetek Nektek Iskolánkból
A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

A „SÜNI, vagyis Szelektív Üzenetek Nektek Iskolánkból” nevet viselő projekthét fő üzenete a környezettudatos magatartás fontosságának tudatosítása volt.Az „ökológiai lábnyom” csökkentésének egyéni felelősségére, a hulladékcsökkentés problémájára és a megoldási lehetőségekre különböző tanórai feladatokkal, valamint versenyekkel hívták fel a szervezők a gimnazisták figyelmét.

Az „Adj új életet tárgyaidnak!” egyéni vetélkedés során hulladék-anyagokból készítettek ötletes használati tárgyakat a diákok. A kreatív munkákból kiállítást rendezett a program ötletgazdája, Kisvárdainé Fábián Erika tanárnő.

A „Zöld osztály” címet az a közösség nyerhette el, mely fokozottan ügyelt a osztályterme tisztaságára, valamint a hulladékcsökkentési hét tematikájával kapcsolatos dekorációt is készített. A szervezők nagy örömére a zárórendezvényen kilenc osztálynak nyújthatták át az elismerésre szolgáló táblát.

Az osztályok olyan szelektív hulladékgyűjtő edényeket is készítettek különféle hulladékokból, melyek műanyag és papír gyűjtésére alkalmasak. A praktikus és ötletdús kivitelű tárolók a középiskola folyosóin tölthetik be funkciójukat.

A projekthét záró rendezvényének nyitányaként Pápai László zenepedagógus és a gimnáziumba járó Pápai Fruzsina - az alkalomhoz illően - kukákon dobolva adta elő közös produkcióját. A különböző megmérettetések eredményhirdetését követően közös énekléssel zárult a program, a fiatalok a Queen Zenekar világhírű „We will rock you” című Dr. Pappné Farkas Gabriella tanárnő vezényletével műanyag palackos dobkísérettel adták elő.


2017 DEC 15 13:58:59/