Sportnap a József Attila iskolában
24 órás sportnapot tartottak június 15-én a dombóvári József Attila Iskolában. A cél az volt, hogy minden gyermek mozogjon és a résztvevők minél több sportágat kipróbáljanak.

Szabó Loránd polgármester a rendezvény megnyitóján a sport közösségformáló, összetartó erejéről beszélt. Kiemelte, hogy a sport elengedhetetlen része az életnek, de nem csak a mozgás, hanem a szurkolás az egymásért küzdés öröméért is. A városvezető köszöntője végén minden osztálynak egy labdát ajándékozott, hogy ezzel is meghozza a gyerekek kedvét a játékos mozgáshoz.

 

A megnyitó végén minden osztály kiválasztott magának egy sportágat és így ökölvívóként, sportlövészként és vívóként vonultak fel az iskola tornatermében, majd sportágat cseréltek. A sport szellemében telt napnak ez még csak a kezdete volt, további színes programok várták a gyerekeket ezen a napon. Lehetőségük volt a tanulóknak megalkotni az olimpiai öt-karikát, szambázni tanultak, de olimpiatörténeti tudásukat is kipróbálhatták.

 

A 24 órás sportnap nem csak a gyermek részére volt élmény, hisz délután a felnőttek játszóterévé alakult át a sportpálya. A tanárok, a szülők, helyi vállalkozások, civil csoportok és az önkormányzati hivatal csapata indult az ügyességi vetélkedőn. A diákkort idéző sorversenyen a felnőttek ismét gyermekké válhattak és élvezték a tréfás feladatokat.

 

A felnőttek vetélkedője után diszkó és pizza party várta a tanulókat. A 2015/2016-os tanév utolsó napját egy pizsama partyval zárták az Iskola tornatermében.

2016 JÚN 16 14:33:09/