Szakemberek segítik a gyerekek szocializálódását
Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából ültek össze a Biztos Kezdet Gyerekházban élő anyukák, hogy minél több érdekes történetet megosszanak egymással. Míg ők eszmecserét tartottak, addig a csemetéik játszottak.
- Nemcsak a babának, hanem a mamának is komoly hasznot hajt a szoptatás - mondta el Renner Kriszta, a szociális intézmény vezetője. - A picinek erősödik az immunrendszere, a csecsemők rengeteg vitamint tudnak az anyatejjel bevinni a szervezetükbe, míg az anyukáknak rendeződik a zsíranyag-cseréje. A szoptatást egészen addig ajánljuk, ameddig a babának és a mamának is megfelel.

A Tolna megyében egyedülálló Biztos Kezdet Gyerekház segít a gyermekek szocializálódásában, itt barátokra tesznek szert a csemeték, emellett pedig az anyukák is szoros kapcsolatot alakítanak ki egymással. Minden héten szakemberek tartanak különféle előadásokat és foglalkozásokat: Nagy Judit logopédus segíti a gyermekek beszédfejlődését, Hartung Vilmosné védőnő pedig babamasszázst tart. Mellettük Deli Orsolya a „Kerekítő” című programjával tanít mondókákat-énekeket az anyukáknak és a babáknak egyaránt.

A szakembereken kívül egy kutyus is hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez, a picik nagyon kötődnek a szelíd négylábúhoz. A Biztos Kezdet Gyermekház vezetője kifejezetten jónak tartja az állat közelségét, hiszen így a kicsik megtanulják, hogyan kell a bizalmukba fogadni egy számukra idegen élőlényt. 

2017 OKT 11 10:34:22/