Tavaszi Gunaras Fórum
Gunaras fórumot tartottak május 28-án a Camping Étteremben, ahol fő téma a Tourinform iroda bemutatása volt, illetve beszámoltak a 2015. évi idegenforgalmi adó bevételéről is. Településünkön ez a platform biztosít lehetőséget az ottani ingatlantulajdonosoknak, hogy felszólaljanak, illetve megosszák egymással ötleteiket, problémáikat.

A rendezvényen Tigelmann Péter köszöntötte a megjelenteket és mutatta be a Kék Csillag Turisztikai Egyesületet, annak újonnan megválasztott elnökét Horváth Gézát és titkárát Csullag Anitát.

Ezt követően Szabó Loránd polgármester a tavaszi és őszi fórumok fix időpontjaival kapcsolatos javaslatait (minden év májusának első szombatja, illetve szeptemberének utolsó szombatja) osztotta meg a résztvevőkkel.

A fórum kiemelt témája volt a gyógyfürdő és a strand fejlesztésének bemutatása, azaz a játszótér, a sziget, és két medence felújítása, valamint a Gunaras név levédése a facebookon és a fürdő vendéglátó -ipari helyzetének helyreállítása.

Napirenden voltak az önkormányzati fejlesztések is, úgymint a kivilágított kerékpárút létrehozása, a horgásztavak és a Szigeterdő környezetének fejlesztése, továbbá az idei év nagyobb dombóvári és gunarasi programjait is ismertették. / Hat Vár Hat Rád (június 25-én), Dőry Lecsófesztivál (augusztus 6-án), IV. Láng Futóverseny (Advent utolsó vasárnapján), I love Gunaras programsorozat(minden hétvégén programok a nyári szezonban), az Adventi időszakban a vásár és a Betlehem a víztoronynál lesz. /

A rendezvényen elhangzott, hogy ezentúl új gondnok látja el a közterületek tisztítását Gunaras területén, valamint a vízelvezető rendszerek tisztítása is folyamatos.

A fórum zárásaként a megjelentek saját véleményüknek és javaslataiknak is hangot adtak. (varjak által okozott kellemetlenség, gunarasi beépítetlen területek, vízelvezetési problémák, rókák megjelenése, kommunális és zöld hulladék elszállítása, közvilágítás, medencék, fejlesztése, belépőjegyek árának csökkentése, vegyesbolt létrehozása)


2016 JÚN 01 16:46:15/