Több fontos ügyben döntöttek
A március 26-ai ülésen 49 napirendi pont szerepelt, ebből 5 előterjesztés visszavonásra került, így végül is 45 napirendi pontot tárgyalt a Képviselő-testület.Többek között megvitatták a dombóvári úszósport 2015. évi támogatásának kérdését. A határozati javaslatban az szerepelt, hogy az Önkormányzat 8 millió forintos támogatást biztosít a dombóvári úszósport támogatására, valamint a 2015. évi uszodahasználati támogatást teljesítményalapú támogatásként biztosítja. Az egyesületeknek a számlákat havonta be kell mutatni az önkormányzatnak, valamint nem lehet 8 napon túli kifizetetlen számlája, különben az uszoda szolgáltatásait nem vehetik igénybe. A Képviselő-testület által elfogadásra került a határozati javaslat.

A Dombóvári Művelődési Ház átvilágításáról szóló jelentést is tárgyalta a Képviselő-testület az ülésen. A képviselők döntése alapján az Önkormányzat a Dombóvári Járási Ügyészséghez fordul a társaság jogszerű működésének helyreállítása érdekében. Továbbá - az Esztári Ügyvédi Iroda által végzett megállapításokat mérlegelve – a képviselő-testület ismeretlen személy ellen csalás, hűtlen kezelés, közokirat hamisítás bűncselekmény feltételezhető gyanúja miatt feljelentést kíván tenni.

Az ülésen döntöttek a közterületeken kivágott fák pótlásáról. A fák kivágására elsősorban a koruk és állapotuk miatt került sor, amely okok miatt veszélyt jelentettek a lakosságra nézve is. Gunarasban, a Fürdő utcai nyárfasor pótlását 35 oszlopos díszcseresznyével, és 414 db pompás gyöngyvesszővel oldják meg. A Bezerédj utcába a kivágott hamisciprusok helyett 23 db galagonya, 37 db rózsalonc, valamint babérsom, korallberkenye és aranyeső ültetését tervezik, amelynek időpontja az esetleges járdafelújítástól függ. A Népköztársaság utcában a nyírfasor helyére keskenyebb, jobb tűrőképességgel rendelkező fafajokat ültetnek, a kivágott fákat 45 db oszlopos juharral, és 42 db gömbhárssal pótolják.

Végleges döntés született a büntetés-végrehajtási intézet létrehozására vonatkozó pályázat benyújtásáról. A Képviselő-testület támogatta a börtön építését városunkban, így felajánlotta a tulajdonában lévő dombóvári sporttelep megnevezésű ingatlant, azzal a kikötéssel, hogy nem vállalja az ingatlan megközelítését biztosító út kiépítését, illetve az infrastruktúra kialakításának költségeit.


2015 ÁPR 03 12:36:02/