Több kilónyi zöldséget kapott 600 rászoruló
Krumplit, hagymát és fokhagymát osztanak szét több, mint hatszáz dombóvári rászorulónak két nap alatt. Hat hektáron termelte meg mindezt a városgazdálkodási Nkft.

Öt kiló burgonyát, másfél kiló vöröshagymát és egy kilogramm fokhagymát vihettek haza a mélyszegénységben élő rászorulók. Két nap alatt hatszázan kapnak a zsákokból. Csütörtök kora reggel már sokan álltak sorba a nagy hidegben a Jam-csarnoknál. Volt aki azt mondta, a kapott mennyiség akár 2-3 hétre is elegendő lehet, ami nekik óriási segítséget jelent. 


Szabó Loránd polgármester szerint nagyon sajnálatos, hogy ennyi emberen segíteni kell, ilyen sokan élnek rossz körülmények között. Szerinte ez jól tükrözi az ország gazdasági állapotát.


Az osztás pénteken folytatódik. Ha nem fogyna el az összes zöldség, a megmaradt mennyiség is a rászorulóké lesz. 


A képviselő-testület egy korábbi rendeletében határozott arról, hogy támogatásban részesítheti azokat, akik önmagukat, illetve családjukat nem tudják megfelelően ellátni, s így segítségre szorulnak anyagi helyzetük miatt. Ezt a támogatást évente négy alkalommal lehet igénybe venni abban az esetben, ha az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 37.050 forintot. A rászorulóknak nem kell pályázniuk, az önkormányzat nyilvántartja azokat, akik jogosultak a támogatásra.

2016 NOV 04 10:34:19/