Több százan húztak futócipőt
Egyre nagyobb sikernek örvend Dombóváron a „Negyedik láng verseny- és élményfutás” elnevezésű program. Idén már harmadszor rendezték meg, azonban eddig ennyi ember még sosem gyűlt össze a Dombó Pál utcában. Négyszáztizenhárman álltak a rajtvonalhoz, a rendezvény lebonyolítását pedig több mint száz segítő felügyelte.

Mivel advent negyedik vasárnapja idén december 24-re esik, ezért rendhagyó módon a „Negyedik láng verseny- és élményfutást” a harmadik adventi gyertyagyújtás napjára, december 17-re szervezték. Vasárnap délután csak úgy nyüzsögtek a mozogni vágyók a Tinódi Ház előterében, ahol mindenki a rajtszámát és a hozzá tartozó pólóból, gyümölcsből és müzli szeletből álló csomagját várta. Öt, tíz, valamint 15 kilométeres távokra neveztek be a megjelentek.

Olyannyira sokan érezték a lábukban az erőt, hogy a rajtvonalat idén a „Csillagház” helyett egészen a Gábor Cukrászda sarkáig kellett eltolni. Az öt kilométeres távra százötvenheten, a 10 kilométeresre százan, a 15 kilométeresre százhuszonketten, a „Pindúrok futamára” huszonnégyen, a gyaloglásra pedig tízen jelentkeztek. A sportrendezvény sikerességét emellett az is mutatja, hogy nem csak Dombóvárról, hanem az ország több pontjáról is neveztek futók a megmérettetésre. Volt, aki Kaposvárról, Komlóról, Nagykanizsáról, vagy Tamásiból érkezett a megmérettetésre, de akadt olyan is, aki egészen Rotterdamból utazott haza és az ottani futóklubját képviselte.

A „Hírességek útján” kijelölt pályát azonban azok is megtehették, akik nem akartak beszállni a versenyzésbe. Nekik öt kilométeres élményfutás és gyaloglás szerepelt a programban. Természetesen a szervezők - Dombóvár Város Önkormányzata és a Tinódi Ház Nkft. - emellett idén is gondoltak a gyerekekre, ők egy kilométeres távot teljesíthettek.

A „Negyedik láng verseny- és élményfutás” eredményhirdetését a Tinódi Házban tartották, ahol a különböző távokon legjobban teljesítők egy-egy ajándékutalványt és serleget vehettek át Szabó Loránd polgármestertől. A díjak átadását követően a még regisztrációnál kiosztott tombolákat sorsolták ki, a szerencsések így egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagabbak lettek.

A kulturális intézményben a sportprogram zárófelvonásaként levetítették az „Ultra” című filmet, mely az Európai Filmdíj legjobb dokumentumfilm kategóriájának egyik jelöltje. Vendégkén színpadra lépett az alkotó, Simonyi Balázs is.

Szabó Loránd hangsúlyozta, hogy nagyon örül a rendezvény sikerességének, hiszen a számok önmagukért beszélnek. A polgármester szerint ebből is látszik, hogy évről évre mennyi embert érnek el a „Negyedik láng verseny- és élményfutással”. Az önkormányzati vezetőt emellett nagy boldogsággal tölti el az is, hogy ennyi mozogni vágyó ember él a környéken, akik nem csak a versenyzés szelleméért, hanem az egészségükért, vagy csupán a mozgás élményéért is felsorakoznak a rajtvonalhoz.

Az adventi program részeként Hunyadi téri víztoronynál dr. Hegedüs János plébános mondott ünnepi köszöntőt, ezután pedig fellobbant a víztornyot díszítő gyertyák közül a harmadik lángja is.

- A karácsonyvárás időszakának harmadik vasárnapja kicsit más, mint a többi, hiszen ekkor rózsaszín gyertyát szokás gyújtani, ellentétben a többi hárommal, amelyek színe lila - emelte ki a római katolikus pap. - A rózsaszín az örömöt jelzi, ilyenkor arra a világosságra kell gondolni, ami a pásztorokat is megvilágította. Eljött a világ világossága és a sötétségből szabadulást hozott.

Férfiak eredménye (5 kilométer):

1. Tóth Boldizsár, 2. Schmidt Péter, Mészáros András

 

Nők eredménye (5 kilométer):

1. Máté Anna, 2. Borbás Adri, 3. Mátrai-Kovács Diána

 

Gyerekek eredménye (5 kilométer):

1. Strijk Barnabás, 2. Havanecz Zsolt, 3. Valler Tamás

 

Férfiak eredménye (10 kilométer):

1. Kolonics Tamás, 2. Pintér András, 3. Józsa Jácint

 

Nők eredménye (10 kilométer):

1. Szatmáry Adrienn, 2. Balogh Bettina, 3. Szőke-Füzi Virág

 

Gyerekek eredménye (10 kilométer):

1. Horváth Barnabás, 2. Gyugyi Gréta

 

Férfiak eredménye (15 kilométer):

1. Horváth Arnold, 2. Simon Dezső, 3-4.  Kerekes Barnabás és Somogyi Miklós

 

Nők eredménye (15 kilométer):

1. Hakszer Erika, 2. Kissné László Krisztina, 3. Fejes Tímea


2017 DEC 19 12:52:15/