Új dombóvári műhelyt adott át a MÁV
Az új festékszóró és fényezőkabinnak köszönhetően a szolnoki telephely után már Dombóváron is lehetőség lesz a vasúti járművek gyorsabb és hatékonyabb felújítására. A MÁV mozdonyainak és kocsijainak korszerű karbantartására szolgáló műhelyt csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át.

Az új kabin több, mint 180 négyzetméteres, hat méteres belmagasságával lehető teszi a mozdonyok, vasúti személy- és teherkocsik, valamint alkatrészek, forgóvázak fényezését. Miután teljesen zárt a műhely és köszönhetően a beépített légcserélő rendszernek, szűrőknek, sokkal alacsonyabb a festés, fényezés során kibocsátott károsanyagok mennyisége is. Ezáltal a dolgozók is biztonságosabban végezhetik munkájukat. A hét hónapig tartó beruházás mintegy 185 millió forintba került, amit saját forrásból finanszírozott a MÁV.


Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a fejlesztés egyik legnagyobb előnye, hogy lerövidül egy-egy jármű felújításának, korszerűsítésének teljes időtartama.


Az átadót követően a szakemberek körbejárták a létesítményt, a műhely mellett több referenciamunkát is bemutattak az érdeklődőknek. Így többet között egy felújított M62 001-es, Szergej névre keresztelt mozdonyt.

2016 OKT 14 10:35:45/