Új gyermekorvos dolgozik Kertvárosban
Október 1-től új gyermekorvos dolgozik a dombóvári egészségügyi alapellátásban: Niklainé dr. Bátori Beáta jó ideje tátongó űrt tölt be a kertvárosi körzetben.
2015. július 1. óta a Hóvirág utcai gyermekorvosi körzeti ellátásról Dombóvár önkormányzata gondoskodik.
A megüresedett praxis betöltésére tavaly nyáron hirdetett pályázatot az önkormányzat, addig dr. Belt Éva helyettesített a körzetben.
 
Október 1-jétől sikerült betölteni a körzetet: Niklainé dr. Bátori Beáta állt munkába a Hóvirág utca 1. szám alatti gyermekorvosi rendelőben. Beáta Kaposváron él családjával, három gyermek édesanyja. Tanulmányait a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végezte Általános Orvostudományi Karon. Ezután gyermekgyógyászatból, ifjúsági és iskola-egészségtanból, majd később diabetológiából szakvizsgázott.
 
Beáta lapunknak elmondta: szeretné, ha tartósan tudná vinni a körzetet és előbb-utóbb visszatérnének az ide tartozó kis betegek. A város nem ismeretlen számára, hiszen dolgozott már a Dombóvári Szent Lukács Kórházban.
 
Beáta kiemelte: azt szeretné, ha nem csak akkor keresnék meg a kis páciensek, ha betegek, hiszen a gyerekgyógyászat fontos része a megelőzés is, így szívesen ad életmódbeli tanácsokat.

2017 OKT 11 10:36:47/