Új helyen nyílt meg a népkonyha és a nappali melegedő
A Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézménynek az említett szolgáltatásait november 26-tól az Erdősor utca 3/a. szám alatti, önkormányzati tulajdonban lévő épületben vehetik igénybe a szociálisan rászoruló városlakók.

Az eddig népkonyhaként és nappali melegedőként használt Arany János téri ingatlan rossz állapota miatt a Szuhay-dombi részen található, korábban a hajléktalanok éjjeli menedékhelyéül szolgáló lakóházat alakították át a szakemberek az elmúlt hetekben az önkormányzat megbízásából.
- Minden Dombóvárhoz hasonló nagyságú és a településünknél nagyobb lakosságszámmal rendelkező városnak kötelező alapfeladata nemcsak téli időszakban, hanem az év 365 napján az említett szociális szolgáltatások ellátása - emelte ki Kiss Béla alpolgármester. - A népkonyhán munkanapokon azok ebédelhetnek, akiknek nagyon alacsony a jövedelmük. A nappali melegedőt azok kereshetik fel, akik nem tudnak fűteni a lakhelyükül szolgáló ingatlanban, mert nincs pénzük tüzelőre. Ők hétfőtől péntekig reggel nyolc és este hat óra között használhatják a létesítményt.
Az Erdősor utca 3/a. szám alatti épületben az asztalosok a közlekedő és az ebédlő résztől leválasztották a tálalókonyhát, melynek falán egy ételátadó ablakot is kialakítottak, a festők a nyílászárókat mázolták újra, a melegburkolók a tönkrement linóleumot cserélték ki, a villanyszerelők átvizsgálták és megjavították az elektromos hálózatot, a fűtéshez értő szakemberek pedig beüzemelték a meleg biztosítására szolgáló berendezéseket annak érdekében, hogy az ingatlan megfeleljen a különböző előírásoknak, valamint biztonságos és jól működtethető legyen.
A népkonyha kapacitása 25 fős, de kemény hidegek idején igény esetén ennél több rászoruló embernek is tud majd ebédet biztosítani az önkormányzat. Ha kiadják a „vörös kód”-riasztást, akkor a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény a hét minden napján 24 órában fogja nyitva tartani a létesítményt.

2018 NOV 30 12:18:18/