Új öltözetet kapott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar
Az együttes karmestere, Kiszler András november 9-én a Városházán vette át Szabó Loránd polgármestertől az önkormányzat támogatásával megvásárolt formaingeket. Az új egyenruha legelőször a Tinódi Házban december 9-én megrendezésre kerülő koncerten lesz látható a muzsikusokon.

- A város egyik kulturális „zászlóshajójának” számító társaságnak nemcsak magas színvonalon kell játszania a hangversenyeken, hanem elvárt az is, hogy szép egyenruhában jelenjenek meg a zenészek - emelte ki az átadón az önkormányzati vezető. - Remélem, hogy az új öltözet a tagok között az eddigieknél is szorosabb köteléket varázsolt, megerősíti az összetartozást.


A formaingekre Dombóvár címerét és a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar új lógóját hímezték. Egyediségét az adja, hogy a ruhadarab gallérjának belsejében a város színei - a piros és az arany - jelennek meg, a mandzsettája pedig kék.


Az öltözékek darabja közel 9.000 forintba került, de az önkormányzat támogatásának köszönhetően a muzsikusoknak csak 3500 forintot kellett fizetniük érte.

Kiszler András karmester hálájának adott hangot a segítségért és örömét fejezte ki azért, hogy a zenekar alapításának tizedik évfordulójára sikerült beszerezni az új formaruhát.


Az ingek átadását követően az együttes néhány tagja örömzenéléssel ünnepelte meg a jeles alkalmat. Beszállt közéjük Szabó Loránd polgármester is, a kis csapat az önkormányzati hivatalban tartott felvonulást és adott rövid műsort.

2017 NOV 21 14:10:54/