Új parkolóval gazdagodott a kórház
A Város Hete rendezvénysorozat keretében adták át a Dombóvári Szent Lukács Kórház északi telekhatára melletti újonnan kialakított, 21 férőhelyet biztosító parkolót április 5-én.

A rendezvényen Szabó Loránd köszöntötte a megjelenteket és beszélt az ingatlancsere útján megvalósult parkoló létrejöttéről, illetve az átadást megelőző munkálatokról.


A beálló létrejöttének előzménye, hogy az önkormányzat a kórházi parkolások szabályosabbá és biztonságosabbá tétele érdekében közel 10 millió forint értékű, 2500 nm-es területet áldozott fel a Kipszer Tanácsadó Szolgáltató Kft.-vel kötött cserével. A parkoló jelenlegi formája (melynek alapanyagát újrahasznosított beton törmelék adja) a Kovi 95. Kft. munkáját dicséri, mely 2 millió forint összegből valósult meg. 


Az lehetőség az eddig fennálló, helyhiányból fakadó közlekedési problémákat hivatott megoldani és mentesíteni az otthagyott gépkocsikkal túlterhelt mellékutcákat. 


Az ünnepségen elhangzott továbbá az is, hogy országos szinten városunk méltán lehet büszke a lakók magas színvonalú orvosi ellátását illetően. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az ellátottságot tekintve 1000 főre 7 orvos jut településünkön, míg a kimutatások szerint országos szinten ez mindössze három főt jelent.


A beszédet követően Dr. Kerekes László, a kórház főigazgatója vette át a szót és köszönte meg az intézmény dolgozói, a látogatók és a betegek nevében is az új infrastrukturális fejlesztést, illetve az alkalmat megragadva, beszélt az intézmény további, jövőre tekintő pozitív törekvéseiről.

Ezt követően Szabó Loránd polgármester közreműködésével átvágták az átadást szimbolizáló nemzeti színű szalagot.


2016 ÁPR 05 15:19:39/