Újabb elismerés városunknak
A város önkormányzata idén ismét benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenyre. A bírálók nyár elején vették szemügyre a várost, mely az akkor tapasztaltakért elismerést kapott nemrégiben a zsűritől.

A Magyar Tájépítész Szövetség „Acélvirág”-díjában részesült a település önkormányzata a Konda-patak menti területek fejlesztésében és a kialakított zöldút környezetrendezési minőségének javítása érdekében tett erőfeszítéseiért.


- Köszönetet kell mondanom egyrészt a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, mely az országban egyedülálló módon az összesen több mint 200 hektárnyi természetvédelmi területeket tartja rendben - mondta Szabó Loránd polgármester. - Elismerésemet fejezem ki továbbá a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodáján dolgozó szakembereinknek, akik meghatározzák és felügyelik az említett szervezet által alkalmazott közmunkások tevékenységét, illetve tanácsokkal látják el az irányítókat, illetve a dolgozókat. A város lakóit sem szabad kihagyni a sorból, mert a Konda-patak völgye most már olyan szépen beilleszkedik a helyi közparkok és rekreációs területek rendszerébe, hogy az példaértékű.

A kéttagú zsűri nyár elején látogatott el Dombóvárra. A bírálóknak nagyon megtetszett a Konda-patak völgye.


- A folyóvíz partján lévő növényzetet őshonos fajok alkotják, gazdag az állatpopuláció, a terület élővilágot bemutató tanösvényeket alakítottunk ki, valamint nordic walkingozásra és sétálásra egyaránt alkalmas gyalogutakat hoztunk létre - emelte ki Szabotin Gábor városgondnok. - A belváros és az újdombóvári rész között lévő terület a település „tüdeje”


Az önkormányzat tervei között szerepel a terület további fejlesztése. Újabb utcabútorok - többek között padok, szeméttárolók - kerülnek ki a gyalogutak mellé, bővülnek a sportolási lehetőségek és ennek köszönhetően a képviselő-testület reményei szerint még az eddiginél is több helybeli, valamint turista látogat el a Konda-patak völgyébe.

2017 NOV 28 12:08:43/