Újdombóvári Őszi Fesztivál
A Dombóvári József Attila Általános Iskola idén október 2–án és 3-án rendezte meg az Újdombóvári Őszi Fesztivált. Festménykiállítás, szüreti felvonulás, hatalmas vásár, színes forgatag várta a rendezvényre látogatókat.
Idén 24. alkalommal rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró szüreti fesztivált. A programsorozat Bükösdi Gábor „Barokk csendéletek” című festménykiállításának megnyitójával kezdődött október 2-án, melynek szintén a József Attila Általános Iskola adott otthont. Másnap kora délelőtt zenés ébresztő, családi vetélkedő, kézműves foglalkozások és a Kerekítő Mondókás Móka szórakoztatta az érdeklődőket.
Az iskola udvarában és az újdombóvári templom környékén kulturális- és sportrendezvények, kirakodóvásár és játszóház várta a látogatókat. Délután ünnepélyes keretek közt megáldották az új bort és az őszi terményeket, majd a nap leglátványosabb programja, a szüreti felvonulás vette kezdetét.
A menetben feltűntek a szürettel kapcsolatos eszközök, díszes és színpompás népviseletek és az elmaradhatatlan fúvós kísérőzene. Az iskola udvarán felállított színpad kora délutántól várta szórakoztató programokkal a fesztiválra érkezőket. Fellépett a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Kapos Táncegyüttes, Amma Nóra zumbásai, a Flashmob és a Faterok Mega Mutter együttes. Az „István a király” cimű darabot diákelőadás formájában tekinthette meg a publikum.
A nap fénypontja természetesen a sztárvendég, Vikidál
Gyula volt. Este elsősorban az elmaradhatatlan tűzijáték ejtette ámulatba, majd a hagyományos szüreti bál mulattatta a résztvevőket a Mexx Zenekar közreműködésével.


2015 OKT 05 18:25:07/