Újévi koncertet adtak a dombóvári fúvósok
A Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Tücsökzenekar újévi, jótékonysági hangversenyt adott a Tinódi Ház színháztermében január 9-én, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel másnap ráadás koncert követett.

Kiszler András karnagy vezényletével a fúvósok idén tizedik alkalommal ajándékozták meg a közönséget hagyományos, újévi fellépésükkel.

 

A tehetséges fiatal zenészek a fúvószene klasszikus és modern szerzőinek kompozícióit osztották meg a kultúrát és művészeteket kedvelő publikummal. Az együttesek mellett a műsorban közreműködtek a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának táncosai és Katona Viktória, aki szóló xilofon játékával szerzett kellemes perceket a hallgatóságnak.

 

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó Loránd polgármester, Potápi Árpád országgyűlési képviselő, Fehérvári Tamás, a tolna megyei közgyűlés elnöke, és Kaszás Zoltán tankerületi igazgató, továbbá a koncert fő támogatója Gerber István, a Gerber Optika vezetője.

A városvezető koncerten elhangzott beszédében bejelentette, az önkormányzat profi divattervezőt kér fel az ifjúsági fúvószenekar formaruhájának megtervezésére, majd a munka jóváhagyását követően támogatást ad az öltözék elkészítéséhez.

 

A rendezvény keretén belül kiosztották a 2015-ös év zenekari zenészeinek járó díjakat. Idén, a már előző évben is kitüntetett Sallai Domokos Barna (Tücsökzenekar) és Ambrus Sára Kata (Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar) vehették át az elismeréseket. A vándor serlegek átadása már hagyománynak számít a zenekarok életében, ugyanis a tagok minden évben, titkos szavazással választják ki az elmúlt év legsikeresebb ifjú művészeit.

2016 JAN 11 15:56:31/