Újra hatott a Hat vár-hat rád
Középkori hangulatban telt a szombat Dombóváron, hiszen újra megrendezték a „Hat Vár Hat Rád” rendezvény, amely immár harmadik alkalommal invitálta a lelkes túrázókat a 32 km-es távra.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan, idén is szép számmal jöttek el a természetjárók és vettek részt a délutáni programokon is. Akadt olyan versenyző is, aki a Balaton partjáról látogatott el Dombóvárra.


Az út Döbröközről, a Werbőczy-vártól indult, ahol egy gyors regisztrációt követően, ágyúdörrenéssel indultak végig a sárga szalaggal kijelölt útvonalon. A túrázók először a szarvasdi várromot érintették, Kaposszekcsőn a Leányvárat, aztán a jágónaki Dáróvár maradványait, Dombóvárra beérve a Gólyavárat és végül megérkeztek a szigeterdei lakótoronyhoz.


Az állomásokon különböző feladatokkal készültek a szervezők, melyekért jutalom Werbőczyus pénz lehetett kapni, melyet idén is a Szigeterdőben válthattak be ajándékokra a túrázók. Olyan feladatokkal kellett megbirkózniuk, mint például: időre kellett gumiabroncs felhúzni a domboldalon, három lakatot lehetett kinyitni egy kulccsal, meredek vizes pályán felmászni úgy, hogy közbe vízzel teli lufival dobálták őket, nem utolsó sorban pedig a Hábi-csatorna felett kellett átcsúszni egy drótkötélpályán.


A délután folyamán középkori vásár, tánc és zene, népi játékok, gyerekműsorok, kézműves foglalkozások várták a Szigeterdőbe kilátogatókat. A gyerekeket mini Hat vár túra is fogadta, továbbá óriásbábos utcaszínház és gólyalábas mutatványosok is szórakoztatták a kicsiket és persze a nagyokat egyaránt. 
A nap fénypontja a lovagi játékok bemutatója és a csatajelenet volt, ahol idén Hunyadi Mátyás időszakához kapcsolódott az esemény. Az előadásban megmutatták a király adókivető arcát, hiszen a középpontba az angol zsoldosok kaptak szerepet, akik nem kapják meg időben a járandóságukat, ezzel kialakult a konfliktushelyzet.


A felejthetetlen napot a Szép Ernő Színház előadásában Gárdonyi Géza Egri Csillagok című musicalje zárta. A szervezők remélik legközelebb is „Jöttök, láttok – visszajöttök” – ahogy a rendezvény szlogenje is hangzik


2017 JÚN 26 14:33:11/