Újra teljes szépségében áll a feszület
A város önkormányzata felújíttatta a Szigetsor utca 4. számú ház előtt 1938 óta álló keresztet. A feszület az elmúlt években jelentősen megsüllyedt, nyáron pedig a vandalizmusnak esett áldozatul.

A keresztet 80 esztendővel ezelőtt Schuszter Ferenc és neje kezdeményezésére állították fel, azóta a közelben lakó hívek folyamatosan gondozták - mondta köszöntőjében Talapka Rudolf önkormányzati képviselő. - A feszület talapzata ennek ellenére néhány éve süllyedni kezdett, őszre egy méterrel került a talaj szintje alá és a vandálok sem kímélték. Az önkormányzat 2019-es tervei között szerepelt a kereszt megemelése és helyreállítása. Sajnálatos módon azt idén nyáron ismeretlen tettesek brutális módon megrongálták, ezért úgy döntött a képviselő-testület, hogy 2018-ra előrehozza a felújítást.
A munkálatokkal nemrégiben végeztek a szakemberek, december 12-én pedig dr. Hegedüs János közös ima után megszentelte a szépen helyreállított feszületet.
- Egy közösség életében fontos szerepet töltenek be a jelképek, így a kereszt is - emelte ki a római katolikus plébános. - A különböző településeknek régóta mindig ékessége és büszkesége volt egy-egy feszület, amely mindig emlékeztetett a korábbi generációk hitére, buzgóságára és mindazokra, akik azokat állították.

2018 DEC 14 11:13:04/