V. Dombó-Coop Nap
A Dombó-Coop Zrt. 2015. június 20-án, szombaton már 5. alkalommal rendezte meg a „Dombó-Coop Napot”, ahol közel egész napos programmal várta a dombóvári és városkörnyéki lakosságot a különböző korosztályok érdeklődését megcélozva, ismert és kevésbé ismert sportágak, műfajok bemutatásával.

 A már hagyománnyá vált rendezvényen helyi és városkörnyéki egyesületeknek, csoportoknak volt lehetősége a bemutatkozásra, fellépésre. A fellépők között többen már visszatérő vendégként mutatták meg tudásukat, tehetségüket. 
Egyik legfontosabb szempontja, a lakosság igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása mellett a Dombó-Coop Zrt. évek óta élen jár a gazdasági társaságok társadalmi felelősségvállalásában.
A 23 élelmiszerüzletet, 2 iparcikk üzletet, 1 italnagykereskedést továbbá 1 pékséget, 1 tűzoltókészülék javító üzemet, valamint a Hotel Dombóvárt is üzemeltető cég vezetője Bodó János Attila vezérigazgató fontosnak tartja, hogy a minden napos robot mellett is szükséges időt szakítani arra, hogy a hagyományokat megőrizzük, azokat tovább vigyük és újakat teremtsünk.
A hagyományőrzés és a kultúra mellett az egészséges életmódra nevelés, valamint a közösségi szellem építése is kiemelt célja a cégnek.
A kulturális és sportegyesületek bemutatkozása mellett a Dombó-Coop Nap kiváló lehetőség mindenki számára - a gyerekes családoktól a fiatalokon keresztül az idősebbekig-, egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre.
A program kora délelőtt a Dombóvári Kutyás Egyesület ügyességi bemutatójával kezdődött, majd ebéd után folytatódott. Azonban addig sem kellett unatkoznia a látogatóknak.
A kicsik kézműves foglalkozásokon ügyeskedhettek, a rajzversenyre benevezettek pedig szebbnél szebb alkotásokat hoztak létre. Ennek eredményeként a zsűri nem is tudott dűlőre jutni a nyerteseket illetően, ezért sorsolással döntött a Mega-Papír által felajánlott nyeremények sorsáról. A bátrabbak egész nap mászófalon tehették próbára magukat és ugrálóvárban vezethették le fölös energiáikat.
Idén először vett rész a rendezvényen a nemrég alakult Z2 Cross Gym. A gyerekek körében igen népszerű programon az érdeklődők különböző edzésekkel és az edzésekhez használ eszközökkel ismerkedhettek meg. A csoport különböző programokkal később két alkalommal a színpadon is bemutatkozott. 
Másik népszerű helyszín a helyi szervezetek -rendőrség, mentők és a tűzoltóság- eszközeit, autóit bemutató helyszín volt. 
Az érdeklődők megismerkedhettek a motorosrendőrök felszerelésével, kívül-belül megnézhették a mentő- és tűzoltó autót és felszereléseiket.
A rendőrség lelkes munkatársainak köszönhetően megtapasztalhatták a túlzott alkoholfogyasztás következményeit a „részeg” szemüveg segítségével.
A délután egy kis népi blokkal kezdődött, melynek keretében először a Dombóvári Székely Dalkör népdalait és vicces, pikáns adomáit hallhattuk. Őket a már visszatérő fellépők, a Kapospulai Vízmente tánccsoport követte. Előadásukban széki, szatmári, kalocsai, tolnai és mezőségi táncokat láthattunk kicsiktől a nagyokig.
A sportbarátokat aerobik, zumba, cross fitt és kosárlabda bemutató várta. A Dombóvári Aerobik és Szabadidős Egyesület tagjai és a Zumba csoport lányai ismét bebizonyították kitartásukat és fittségüket. A Dombóvári Kosár Suli ifjú tagjainak bemutatója során betekintést nyerhettek az érdeklődők a kicsik edzésmódszerébe. Tölösi Roland és társai, a DRIDE csapat látványos és meghökkentő kötélugró, labdazsonglőr és extrém kerékpáros attrakciót adott elő a színpadon és a színpad előtt.
A kelti hangulatról a Zafír Hastánccsoport gondoskodott. A latin és karibi világot, valamint a báltermek varázsát a Perfect Dance Tánc-sport Egyesület tehetséges tagjai idézték meg. 
A zenekedvelők népszerű dallamokat hallhattak előbb ütős hangszerekre átdolgozva a Püfülüsz együttes majd Bigi Boy előadásában, őket követve pedig többnyire fúvós hangszereken megszólaltatva a Dombóvári Zenész Egyesület előadásában. Szintén ismert slágereket, popdalokat adott elő Staudt Renáta. 
Kora este lépett színpadra a 11 lelkes és igen tehetséges amatőr zenészből álló, kizárólag élő zenét nyújtó Grid Session zenekar. Előadásukat és a közönség érdeklődését a közben sajnos leső zápor sem zavarta meg. 
Este a kis csúszás és a hideg ellenére is nagyszámú közönség előtt a 2012 évi DAL győztes, a Magyarországot a 2012. évi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében képviselő Compact Disco adott közel másfél órás fergeteges élő koncertet.
Zárásként a retro szerelmesei bulizhattak Shabba vezényletével.
Gyerekeknek és felnőtteknek szóló kóstolók, illetve nyereményjátékok is színesítették a napot, amely során nagy értékű ajándékok is gazdára találtak. 
Egész nap a kellemes hangulatról a nap házigazdája Sváb Öcsi gondoskodott.
A megújult és egy kellemes hangulatú és színvonalú terasszal kibővült Hotel Dombóvár egész nap a már szintén kibővített kínálatával (pizza, hamburger) és lángossal valamint hideg sörrel várta az éhes és szomjas vendégeket. 
A szervezők ezúton szeretnének köszönetet mondani a rendezvényre ellátogatóknak, a fellépőknek, valamint a támogató partnereinek.

2015 JÚN 30 18:18:44/