Vízmérőcsere: csak a lakossággal együtt
 A DRV levélben tájékoztatta a város önkormányzatát a vízmérőórák leolvasásáról és cseréjéről. A kérdés fontos, minden lakossági és üzleti felhasználót érint, és mindenki közös érdeke.
A vízmű tájékoztatása szerint a lakossági állandó fogyasztóknál évente 2-szer, nem lakossági állandó felhasználóknál havonta olvassák le a vízmérőket. Az idényes lakossági felhasználók óráit évente egyszer, a nyári szezonban, vagy utána, az ugyanilyen, de nem lakosságiakét májustól szeptemberig havonta olvassák le, így összesen 5 alkalommal.
Akiknél meghiúsult a leolvasás, azokat  tértivevényes levélben értesítik a következő várható időpontról. Augusztus 11-éig a DRV-nél 265 lejárt hitelességű vízórát tartanak nyilván Dombóváron. 140 esetben megpróbálták már cserélni az órát, de nem sikerült, ezekben az esetekben kérték a felhasználót, hogy egyeztessen a társasággal időpontot.
A DRV hangsúlyozta: ahol nem hiteles mérőóra üzemel, és a cserét sem tudták elvégezni, a csere után nagyobb összegű számlát bocsátanak ki, ám erre kérhető részletfizetés – de ezt az ügyfélnek kell kezdeményeznie. 
Az óracserékhez a felhasználók együttműködésére is szükség van – hangsúlyozta a DRV.


2015 SZE 15 09:56:50/