Infrastruktúra-, szolgáltatás- és közösségfejlesztés a cél
Az Európai Uniótól 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a város önkormányzata és a Dombó-Land Térségfejlesztő Kft. a Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációjára. A projekt megvalósulását helyi intézményekből és civil szervezetekből álló támogató csoport is segíti.
Konfliktus-kezelés, önismeret és probléma-felismerés az oktatás témája
Ingyenesen vehetnek részt különféle szakmai tréningeken a Dombóváron, Szakcson, valamint Döbröközön tevékenykedő pedagógusok, önkormányzati és a szociális szférában dolgozók annak köszönhetően, hogy az említett települések önkormányzatai és intézményei által létrehozott konzorcium jelentős összegű támogatást nyert erre a feladatra az EFOP 3.9.2-16-2017-00047 számú „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári kistérségben”-pályázaton.
Táplálkozzanak egészségesen az óvodások és a diákok!
„Kajanapot” tartottak január 10-én a helyi iskolai és az óvodai menzákon. Ezen a napon különleges ebédmenü várta a gyerekeket és a diákokat. Ők - mintegy ezerötszázan - finom ételeket kaptak, az egészséges táplálkozásról szóló üzenet a szülőknek szólt, a dátum pedig egy furcsa bírósági perből fakad.