Emilián a vártnál néhány nappal korábban érkezett
Január 2-án reggel hat óra előtt néhány perccel született meg az első olyan újévi baba a helyi Szent Lukács Kórházban, akinek az édesanyja dombóvári lakos. A hagyományokat követve a város vezetői ajándékcsomaggal lepték meg az újszülöttet és anyukáját.
Az ajándékot január 31-ig vehetik még át a nyugdíjasok
4000 forint értékű Erzsébet-utalvánnyal lepte meg karácsonyra a város önkormányzata a 80 éves és annál idősebb helybelieket. Az ajándékot az érintett 840 „szépkorú” többsége még a szeretet ünnepe előtt átvette, ám még sokan vannak olyanok, akik ezt nem tették meg.
Rendhagyó tanórák és koncert a jubileumon
A Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola december 20-án nagyszabású ünnepséget tartott abból az alkalomból, hogy 60 esztendővel ezelőtt Tolna megyében az oktatási intézmény jogelődjében indult el elsőként az emelt szintű ének-zenei képzés.
Nem a „rabszolgatörvény” alkalmazására
A város önkormányzata a dél-dunántúli régióban elsőként csatlakozott a Botka László szegedi polgármesternek a „rabszolgatörvény” alkalmazása ellen meghirdetett bojkotthoz. A képviselő-testület a december 20-i ülésén hozott határozatával arra utasította az önkormányzat tulajdonában lévő cégek vezetőit, hogy ne léptessék életbe az elfogadott módosításokkal.
Ajándékokat és ételt kaptak a rászorulók
A településen élő szegények megsegítése érdekében fogott össze a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat, az „Új kezdet” Roma Egyesület és a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület.